Rețetă de rulouri pufoase cu scorțișoară. Singurul mod în care se gătește corect aluatul

De Ilinca Lunca.
Publicat pe 26.02.2025 la 12:29
Actualizat pe 26.02.2025 la 12:29
Rulourile cu scorțișoară sunt moi, delicioase și pot fi servite calde! Datorită texturii pe care o au, ți se topesc în gură! Se gătesc din câteva ingrediente simple și sunt gata imediat. Rulourile cu scorțișoară trebuie să facă parte din

Rulourile cu scorțișoară se coc la 180 de grade.
Profimedia
- Rețetă delicioasă de rulouri cu scorțișoară
- Cum gătești un desert delicios cu ingrediente puține
Modul în care gătești aluatul este foarte important dacă vrei să te bucuri de un desert delicios și aromat. Așadar, această rețetă te ajută să obții textura pe care doar la cofetării o mai întâlnești. Este ușoară și rulourile se gătesc repede.
Rețetă de rulouri cu scorțișoară
Rulourile cu scorțișoară sunt gata în 20 de minute și sunt perfecte pentru a petrece o seară alături de familie, în timp ce te bucuri de un desert delicios. Ai nevoie de o tavă încăpătoare, cu pereții înalți, și de puțină răbdare. Rulourile se coc cu atenție, astfel încât să fie pătrunse în interior, dar să nu fie nici arse.
Ingrediente pentru aluatul de rulouri cu scorțișoară
- 250 ml lapte cald
- 80 g zahăr
- 500 g făină de grâu
- 7 g drojdie uscată
- 75 g unt topit
- o jumătate de linguriță de sare
Ingrediente pentru umplutură
- 150 g zahăr brun
- 75 g unt moale
- o lingură de scorțișoară
Ingrediente pentru glazură
- 50 g unt moale
- 100 g zahăr pudră
- 3 linguri de lapte
- esență de vanilie
Cum gătești rulourile cu scorțișoară
Se amestecă într-un bol mare drojdie și laptele cald și se lasă să stea timp de 15 minute, până face spume. Se topește untul și se adaugă în compoziție, apoi se adaugă zahăr, ou și sare. Se amestecă până se omogenizează. Se cerne făina și se adaugă treptat, pentru a nu face cocoloașe. După ce aluatul devine elastic se lasă la căldură, timp de 3 ore, până crește.
Se scoate din bol și se întinde cu un sucitor până se transformă într-un dreptunghi. Între timp se pregătește umplutura. Trebuie să topești untul și să îl amesteci cu zahărul brun și scorțișoara. Se întinde umplutura pe suprafața aluatului și se rulează foarte strâns și cu grijă. După ce s-a rulat, se taie cu o ață în bucăți de aproximativ 3 centimetri și se așează în tava de copt. Trebuie să lași spațiu între rulouri pentru a se coace uniform.
Se coc timp de 30 de minute la cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Până se coc se pregătește glazura. Untul se amestecă cu laptele, zahărul pudră și esența de vanilie până se îngroașă. După ce s-au copt și aproape răcit rulourile, glazura se toarnă peste ele.
Citește și: Rețetă de chili con carne. Preparatul special al lui chef Horia Manea