Rețetă de salată cu căpșuni, rucola, nuci și avocado. Un preparat culinar ideal pentru zilele de vară
Publicat pe 09.06.2022 la 21:42 Actualizat pe 09.06.2022 la 21:42
Vrei să îți delectezi papilele gustative cu o salată de vară, încărcată cu diferite gusturi speciale? Ei bine, noi vă sărim în ajutor cu rețeta de salată cu căpșuni, rucola, nuci și avocado. Este irezistibil de bună, ideală pentru orice moment al zilei, așa că trebuie să o încerci măcar o dată! Iată cum se prepară!
- Salată cu căpșuni, rucola, nuci și avocado
- Mod de preparare pas cu pas
A sosit sezonul salatelor, așa că dacă rucola este printre preferințe românilor, și căpșunile sunt printre cele mai favorite fructe, așa că este momentul să vezi cât de gustoase pot fi atunci când sunt combinate.
Salată cu căpșuni, avocado, nuci și rucola
Este vară, iar căldura tortidă te ține departe de bucătărie, mai ales când vine vorba de preparate culinare care necesită coacere sau fierbere, așa că cel mai bine ți-ai delecta papilele gustative cu o salată pe cinste.
Ingrediente:
- 100 g frunze de rucola
- o mâna mare de migdale crude
- 10 roșii cherry
- nuci
- brânză feta cât doriți
- 10-15 căpșuni
- ulei de măsline
- oțet
- sare + piper
- 4 avocado micuți sau 2 mari
Mod de preparare:
Pregătim două vase pentru salată sau două farfurii și vom împărți toate ingredientele pe din două. Spălăm rucola și o punem în farfurie. Spălăm roșiile, le tăiem în sferturi și le adăugăm peste rucola.
Curățăm avocado, îl tăiem pe din două, apoi felii egale și îl adăugăm și pe el în farfurie. Tăiem căpșunile în patru după ce le-am spălat și le-am îndepărtat codița. Le adăugăm și pe ele peste restul ingredientelor și adăugăm migdalele/ nuci întregi.
Tăiem brânză cubulețe și o adăugăm în farfurie. Punem deasupra ulei de măsline și puțin oțet, sare și piper și miere, după gust, apoi servim cu poftă alături de cei dragi. Poftă bună!
CITEȘTE ȘI: Rețetă de salată turcească cu morcov, dovlecei, iaurt și nuci. Un preparat culinar de senzație