Rețetă de salată de conopidă cu maioneză de post. Preparatul cu care îi vei surprinde pe cei dragi
Publicat pe 10.11.2023 la 12:23 Actualizat pe 10.11.2023 la 12:23
Dacă îți dorești să te bucuri de un preparat delicios pentru post, dar nu ai idee ce să gătești în această perioadă a anului, atunci nu-ți face probleme, deoarece noi venim cu soluția și îți prezentăm cea mai simplă și gustoasă rețetă pentru salata de conopidă cu maioneză de post. Este un preparat cu care îi vei surprinde pe cei dragi. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de salată de conopidă cu maioneză de post
- Ingredientele de care ai nevoie
- Modul de preparare
Rețeta de salată de conopidă cu maioneză de post este extrem de simplu de pregătit și preparatul ideal atunci când îți dorești să ții post. Vei iubi gustul pe care această mâncare îl are, iar cei mici îl vor adora cu siguranță. Care sunt pașii simpli pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de cel mai delicios preparat de post.
Rețetă de salată de conopidă cu maioneză de post
Ingrediente:
-conopidă
-o ceapă
-arpagic
Pentru maioneză:
-100 ml lapte de soia
-200 ml de ulei
-o linguriță de muștar
-sare
-piper
-zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Se pune conopida la fiert, iar în momentul în care s-a fiert suficient se pune într-un bol și se zdrobește cu ajutorul unui tel. Se pune conopidă într-o strecurătoare și se lasă acolo până se răcește.
Toate ingredientele pentru maioneză se pun într-un bol și se amestecă cu ajutorul unui blender sau cu mixerul. Se amestecă până în momentul în care se obține o maioneză mai tare.
Se toacă o ceapă mărunt, iar într-un bol se pune conopida, maioneza de post, sare, piper. Toate aceste ingrediente se amestecă foarte bine. Se toacă apragicul mărunt și se adaugă peste conopidă.
Salata de conopidă cu maioneză de post este gata de servit. Se poate consuma pe pâine sau așa cum este. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de ciuperci la tigaie, cu usturoi. Un preparat delicios pentru întreaga familie