Rețetă de ciuperci la tigaie, cu usturoi. Un preparat delicios pentru întreaga familie
Publicat pe 10.11.2023 la 09:49 Actualizat pe 10.11.2023 la 09:49
Orice gospodină își dorește să pregătească tot ce e mai bun pentru familia ei. Dacă vrei să îi surprinzi pe cei dragi cu un preparat de-a dreptul delicios, ești în locul potrivit. Noi îți prezentăm o rețetă de ciuperci la tigaie, cu usturoi. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare.
- Ciuperci la tigaie, cu usturoi
- Rețetă simplă și rapidă
Iată cum trebuie să procedezi, pas cu pas, dacă vrei să faci această rețetă de ciuperci la tigaie, cu usturoi. Este important să fii atentă la toate detaliile atunci când vine vorba de modul de preparare dacă vrei să te bucuri de rezultate pe măsura așteptărilor.
Acest preparat este, de asemenea, potrivit chiar și pentru momentele speciale, atunci când ai musafiri și nu mai știi ce să mai gătești. Rețeta este una simplă și nu trebuie să ai prea multă experiență în bucătărie pentru a o face la tine acasă.
Rețetă de ciuperci la tigaie, cu usturoi
Ingrediente
- 400 g ciuperci
- sare
- o ceapă
- 5 căței de usturoi
- piper
- vin alb
- pătrunjel
Mod de preparare
Bucură-te de o masă delicioasă cu această rețetă ușoară de ciuperci la tigaie, îmbogățită cu arome de usturoi și servită alături de o porție generoasă de mămăligă. Iată cum poți pregăti acest preparat gustos pentru întreaga familie:
Într-o tigaie încinsă, adaugă 400 g de ciuperci și presară puțină sare. Călește ciupercile timp de câteva minute până când acestea devin fragede și capătă o culoare aurie. Între timp, poți începe pregătirea mămăligii, aducând astfel o notă tradițională și hrănitoare mesei tale.
După ce ciupercile s-au călit, adaugă o ceapă tocată mărunt, 5 căței de usturoi, piper și sare, continuând să călești ingredientele timp de 10 minute la foc mediu. Pentru un plus de savoare, completează cu puțin vin alb și adaugă o mână de pătrunjel proaspăt tocat. Călește amestecul încă două minute, permițând aromelor să se îmbine armonios.
Servește preparatul pe o farfurie, așezând lângă el porția de mămăligă, care se potrivește perfect cu gustul intens al ciupercilor. Pentru un plus de savoare și prospețime, poți pregăti un sos de usturoi simplu, amestecând usturoi tocat fin, sare și apă. Acest sos aromat va adăuga o notă delicioasă întregii combinații.
Citește și: Cum să faci cea mai bună salată de post cu maioneză. Rețeta pe care o vei prepara din nou și din nou