Cum să faci cea mai bună salată de post cu maioneză. Rețeta pe care o vei prepara din nou și din nou
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 09.11.2023 la 22:39
Actualizat pe 09.11.2023 la 22:39
Mai ales în perioada postului, cartoful este probabil una dintre cele mai folosite legume din bucătăria modernă, iar rețetele de salate pe bază acestei legume sunt la mare căutare. Astăzi vă vom spune cum să pregătiți cea mai bună salată de post cu maioneză. Iată de ce ingrediente ai nevoie și care este modul de preparare.
- Rețetă de salată de post cu maioneză
- Un preparat pe care îl vei găti din nou și din nou
Potrivit informațiilor, cartoful este o legumă favorită la nivel mondial și o bază hrănitoare în multe rețete. În Africa de Sud, de exemplu, salata de cartofi cu maioneză este o garnitură sățioasă, plasată de obicei pe masă la un braai împreună cu pâine, usturoi și o salată verde.
Rețetă salată de post cu maioneză
Ingrediente:
- 300 gr cartofi
- brocoli
- morcovi
- ceapă verde
- sare, piper, după gust
- 3 linguri boabe de porumb
- zeamă de lămâie
Reteta maioneză
- 100 ml ulei
- 200 ml lapte de soia
- 50 gr. semințe de dovleac
- oregano
- 3 căței de usturoi
- sare piper
Mod de preparare:
- se pun la fiert cartofii cu puțină sare
- după ce este bine spălat se pune la fiert și broccoli aproximativ 4 minute
- pentru maioneză, se adaugă toate ingredientele și se blenduiesc aproximativ 3 - 4 minute.
- maioneza vegană este perfectă pentru zilele de post și poate fi păstrată la frigider aproximativ o săptămână.
- după ce cartofii au fiert, se adaugă porumbul fiert, se adaugă morcovii, ceapa, dar și alte legume, după preferințe. Se adaugă maioneza vegană peste legumele fierte și salata e numai bună de servit, potrivit Ella Cooking.
Care este diferența dintre maioneza obișnuită și cea vegană
Maioneza normală făcută în stil francez folosește gălbenușuri de ou care sunt emulsionate cu ulei și oțet. În efortul de a veni cu o versiune vegană, fără ouă, mai multe persoane apelează la caju, care sunt vedetele lumii vegane.
Cajuurile înmuiate sunt un ingredient magic care poate fi folosit în orice, de la sosurile de salată până la prepararea brânzei vegane. Conținutul lor ridicat de grăsimi este perfect pentru produsele lactate. Dacă ești alergic la ouă, eviți lactatele sau ești vegan, această rețetă de maioneză fără ouă te va încânta cu siguranță. Ca un bonus suplimentar, dacă faci această rețetă acasă, vei ieși mult mai ieftin decât dacă ai cumpăra-o din magazin, scrie vegrecipesofindia.com.
Citește și: De ce nu este bine să pui ou în maioneză, de fapt. Alimentul înlocuitor pentru acest sos