De ce nu este bine să pui ou în maioneză, de fapt. Alimentul înlocuitor pentru acest sos
Publicat pe 06.10.2023 la 07:51 Actualizat pe 06.10.2023 la 10:03
În cazul în care vrei să prepari maioneza chiar la tine acasă, trebuie să știi că există o variantă inedită a acestei rețete. Iată de ce nu este bine să pui ou în acest sos apreciat de cei mai mulți dintre români, de fapt.
- Nu mai pune ou în maioneză
- Trucul bucătarilor de top care înlocuiește cu brio alimentul
Maioneza reprezintă unul dintre sosurile care nu lipsesc de pe mesele românilor niciodată. Fie că este cumpărat direct din supermarket sau preparat în casă, acest sos este alegerea numărul unu în multe cazuri, iar asta pentru că este un sos ce se poate adăuga la aproape toate aperitivele, preparatele secundare, mâncărurilor rapide sau chiar a mâncărurilor principale.
De ce nu se pune ou în maioneză, de fapt
Există o mulțime de rețete pe care le poți folosi pentru a prepara un sos perfect de maioneză. Ei bine, chiar dacă pare aproape imposibil să ne imaginăm o variantă de maioneză fără ouă, trebuie să știi că vei fi uimit de rezultat.
Așadar, în doar 30 de minute, vei putea pune pe masă pentru familie și musafiri un adevărat răsfăț pentru papilele gustative.
În cazul în care vrei să te bucuri de o variantă inedită a unui preparat clasic, nu mai pune ou în maioneză. Acest ingredient poate fi înlocuit cu brio cu țelină și usturoi.
Ingrediente
- o rădăcină de țelină;
- apă și sare în care se va fierbe țelina;
- doi sau trei căței de usturoi;
- o lingură de muștar clasic;
- între 400 și 450 de mililitri de ulei de floarea soarelui;
- sare și suc de lămâie – cantitățile variază, în funcție de preferințe.
Mod de preparare
Pentru a prepara această variantă a rețetei de maioneză primul pas este pregătirea țelinei. Așadar, începem prin a o curăța și spăla foarte atent sub jet de apă rece. Apoi, se toacă cuburi și se pune la fiert în apă cu sare.
Separat, se curăță usturoiul și se pisează, așa cum se procedează pentru rețeta de mujdei.
După care, cuburile de țelină se lasă la scurs și se pun într-un bol, cu usturoiul pisat. Se adaugă muștarul și se amestecă până se obține o pastă omogenă.
Ultimul pas, dar nu cel din urmă este cel în care adaugi, treptat, uleiul în funcție de preferințe. În schimb, pentru un plus de aromă, poți pune în compoziție puțin piper alb măcinat.
CITEȘTE ȘI: Ce beneficii are maioneza pentru păr. Secretul pe care puține persoane îl știu