Rețetă de maioneză fără ulei. Acest preparat are un gust delicios și puține calorii
Publicat pe 13.12.2022 la 13:31 Actualizat pe 13.12.2022 la 13:33
Sărbătorile bat la ușă, iar gospodinele se pregătesc intens pentru ele. Ei bine, dacă și tu te-ai săturat să faci maioneza doar cu ulei, aceasta având foarte multe calorii, încearcă rețeta de maioneză fără ulei. Este un preparat cu un gust delicios, puține calorii și cu siguranță va reuși să-ți încânte papilele gustative. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de maioneză fără ulei
- De ce ingrediente aveți nevoie
- Care este modul de preparare
Dacă ați rămas în pană de idei și vă doriți să preparați o maioneză altfel, atunci noi vă sărim în ajutor și vă prezentăm rețeta de maioneză fără ulei. Este un preparat cu mult mai puține calorii, iar gustul este asemănător cu cel al maionezei normale. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de un preparat care îți va încânta cu siguranță papilele gustative!
Rețetă de maioneză fără ulei
Ingrediente:
-6 linguri de oțet alb
-4 linguri de amidon de porumb
-17 gr de iaurt grecesc
-3 linguri de muștar
-o linguriță de sare
-14 gr de îndulcitor
Mod de preparare:
Luați un bol în care veți amesteca oțetul cu două treimi din iaurt și cu amidonul de porumb. Acest amestec se pune într-o oală mare pe aragaz și se fierbe până începe să se îngroașe. Se amestecă încontinuu pentru ca compoziția să nu se lipească de oală.
După ce compoziția s-a îngroșat, preparatul se adaugă într-un blender. Dacă nu aveți un blender acasă, atunci folosiți o lingură ca să puteți amesteca. Amestecați foarte bine până în momentul în care iaurtul va fi rece, după care adăugați și restul de iaurt, îndulcitor și trei lungurițe de muștar.
Maioneza va fi gata după ce mai amestecați puțin. Această maioneză fără ulei poate fi folosită la preparate cum ar fi salata boeuf, salata orientală, ouă umplute și multe altele.
Citește și: Rețeta de cozonac pufos și delicios a lui chef Sorin Bontea. Secretul lui pentru un preparat reușit