Idei de decorațiuni pentru ouă umplute, cel mai iubit aperitiv pentru masa de Paște
Publicat pe 19.04.2022 la 13:47 Actualizat pe 19.04.2022 la 13:47
Dacă iubiți Paștele și vreți ca în casa voastră să fie o atmosferă de neuitat ar trebui să vă gândiți bine la decorațiuni și la aperitivele pe care le veți pune pe masă. Iată câteva idei de decorațiuni pentru ouăle umplute și nu numai!
- Idei de decorațiuni pentru ouă umplute
- Cel mai iubit aperitiv pentru masa de Paște
Paștele este cea mai frumoasă sărbătoare, unde putem sta alături de cei dragi și ne putem bucura de o atmosferă pe cinste. Iată câteva idei cu care poți să îți uimești familia și să le oferi momente de neuitat.
Din ce poți face decorațiuni pentru ouă umplute
Binențeles, ce masă de sărbătoare ar fi completă fără o gamă variată de băuturi? Apă plată și minerală, sucuri acidulate și naturale, vin roșu, alb sau roze precum și unele băuturi spirtoase.
Pentru decorul mesei de Paște, poți opta pentru săculețe din rafie și elemente cu accente vintage, precum panglicile în culori deschise. Construiește un colțișor cu flori de primăvară, panglici și ouă colorate.
Modele de ouă umplute. Trei idei cu imagini
Pe masa de Paște puteți avea foarte multe modele de ouă umplute, care pot fi diferite și foarte interactive. Puteți face puișori din gălbenușuri și să creeați o atmosferă mai veselă, sau puteți lăsa mintea să vă ducă departe. Mai jos aveți câteva idei pentru ouăle umplute.
Rețetă clasică de ouă umplute cu pate și maioneză
Ingrediente
10 ouă
Sare
Muștar (3 linguri)
Ulei
50 g pate
2 linguri smântană
Pătrunjel verde pentru decor
Mod de preparare
Se pun 8 oua la fiert la foc mediu. Cand incepe sa fiarba apa, se lasa inca 10 minute ca sa fie oul fiert tare. Se racesc, apoi se curata cu grija de coaja.
Se pun 8 ouă la fiert la foc mediu. În momentul începe să fiarbă apă, se lasă încă 10 minute ca să fie oul fiert. Se răcesc, apoi se curăță cu grijă de coajă. Apoi se taie oul în două și se separa albușul de gălbenuș. Într-un bol se pregătește maioneză din două galbenușuri.
Apoi, galbenușurile se pasează apoi se adaugă pateul si 2 linguri de maioneza și sare dacă se dorește. După ce ați urmata acești pași, ouăle umplute sunt gata și gata de servit!
Cum se face maioneza pentru ouă umplute
Gălbenușurile răcite se sfărâmă cu o furculiță, se adaugă 2-3 linguri de apă la temperatura camerei, se amestecă până se obține o pastă omogenă. Se adaugă treptat ulei și se amestecă în același sens până se obține o maioneză cu textură fină. Se adaugă o lingură de muștar, sare și piper, după gust.
Se pune maioneza într-un poș și se umplu albușurile cu cantitatea dorită. Se decorează aceste delicioase ouă umplute cu boia de ardei dulce și măsline feliate.
Citește și: Care e cea mai sănătoasă carne. Ce e bine să pui pe masa de Paște