Cât costă 30 de sarmale făcute de chef Cătălin Scărlătescu, de la Chefi la cuțite. Secretul de ies atât de bune
De Razvan Paltin.
Publicat pe 19.04.2022 la 11:04
Actualizat pe 19.04.2022 la 11:04
Paștele se apropie cu pași repezi, iar gospodinele sunt pregătite să facă cele mai bune bucate pentru această periaodă. În cazul în care doriți să comandați sarmalele, atunci trebuie să știți ce preț au cele pe care chiar chef Cătălin Scărălătescu le face. Mai mult de atât, juratul de la Chefi la cuțite spune și care e secretul pentru rețeta sa.
- Prețul sarmalelor făcute de Cătălin Scărlătescu
- Care e trucul pentru care ies așa de bune
Cât costă 30 de sarmale făcute de chef Cătălin Scărlătescu, de la Chefi la cuțite
Sarmalele nu lipsesc de pe masa românilor în zi de sărbătoare, iar pentru că se apropie Paștele, gospodinele deja se pregătesc să le gătească. Bineînțeles, în mai marile bucătării și restaurante aceste preparate se fac într-o cantitate mult mai mare și sunt oferite spre vânzare clienților care nu au apucat încă să le prepare.
Dacă vreți ca în acest an să mâncați sarmale făcute de către chef Cătălin Scărlătescu, atunci trebuie să știți cât costă. Ei bine, pentru 30 de sărmăluțe făcute de către juratul de la Chefi la cuțite, trebuie să scoateți din buzunar nici mai mult, nici mai puțin de 149 de lei.
Cum prepară Cătălin Scărlătescu sarmale de îi ies atât de bune
Dacă totuși ați vrea chiar voi să preparați sarmalele după rețeta lui Cătălin Scărlătescu, iată care sunt pașii de ce ce ingrediente ai nevoie.
- 4 kg de carne tocata de porc
- 500 g orez
- 2 kg ceapa
- 40 g piper
- 45 g sare
- o bucată de afumătură
- bulion
- frunze de varză
- murată cimbru
- foi de dafin
Mod de preparare
Modul de preparare e cât se poate de simplu. Se va toca ceapa mărunt, după care se va pune la călit până când va prinde o culoare aurie, iar ulterior să lasă să se răcească.
”Apoi o amestecăm cu carnea tocată, orezul spălat în prealabil, cimbru, sare, piper. Între timp, alegem cele mai frumoase frunze de varză murată. Împăturim cu grijă conţinutul. După ce am terminat de făcut sarmalele, tocăm varza murată şi o amestecăm cu bulion”, spune juratul de la ”Chefi la cuțite”.
Iar secretul pentru care sărmăluțele lui Cătălin Scărlătescu ies atât de bune e acela că după ce a pus în oală sarmalele, el adaugă și o bucată mare de afumătură, asta pentru ca sarmalele să prindă o aromă specială.
”Este momentul să punem totul în oală. Mai întâi aşezăm un strat de varză, peste care adăugăm câteva foi de dafin, după care aşezăm în mijloc o bucată generoasă de afumătură şi începem să punem un strat de sarmale. Repetăm cu un strat de varză şi unul de sarmale până când umplem oala. Adăugăm apă şi un pic de ulei, după care le băgăm la cuptor”, a mai spus cunoscutul chef.
Citește și: Cât costă cozonacul lui Cătălin Scărlătescu, de la Chefi la Cuțite. De ce e atât de căutat