Care e cea mai sănătoasă carne. Ce e bine să pui pe masa de Paște
De Razvan Paltin.
Publicat pe 19.04.2022 la 12:22
Actualizat pe 19.04.2022 la 12:22
Cu toții ne pregătim pentru Paște, iar acum gospodinele fac preparate care mai de care pentru a-și surprinde familia. Iată însă care e cea mai sănătoasă carne și ce ar trebui să consumi cât mai des.
- Care e carnea cea mai sănătoasă
- Ce nu ar trebui să-ți lipsească de pe masa de Paște
Paștele se apropie cu pași repezi, iar în această perioadă gospodinele stau toată ziua în bucătărie pentru a pregăti preparate care mai de care cu ocazia acestei sărbători mari.
Nu trebuie însă să exagerați cu mâncatul, deoarece v-ar putea cauza probleme de sănătate grave, însă care ar fi carnea cea mai potrivită de a fi consumată la masa de Paște.
Care e cea mai sănătoasă carne. Ce trebuie să ai pe masa de Paște
Bineînțeles, mai toată lumea preferă mielul, însă nu e cea mai bună carne, ci curcanul e un bun înlocuitor pentru acest tip de carne, asta deoarece conține antioxidanți care previn apariția anteroscrelozei.
Mai mult de atât, carnea de curcan are și triptofan, un precursor al serotoninei, care să stare de bine și scade apetitul la mâncare.
De asemenea carne de pui rămâne printre cele mai sănătoase, însă nutriționiștii spun că cea mai sănătoasă dintre toate e carnea de pește. Aceasta nu are hormoni, nu are pesticide și are grăsime omega 3, dar e și foarte ușir digerabilă.
Evident, carnea de pește poate fi și ea poluată cu reziduri din apă, însă dacă mâncați de doar două ori pe săptămână nu ar putea fi probleme în acest sens.
Carnea de porc conține foarte multe grăsimi
Una dintre cele mai nesănătoase este carnea de porc, deoarece aceasta conține foarte multă grăsime care conduce spre apariția obezității.
Mai mult de atât, consumul preparatelor din carne de porc favorizează creșterea riscului de cancer, dar și de boli cronice. E recomandat să mâncați foarte puțină carne de porc și să încercați să compensați cu celelalte tipuri de carne pe care nutiționiștii le-au explicat.
Mezelurile și afumăturile din carne de porc conțin și foarte multă sare, iar acestea nu sunt recomandate în mod special persoanelor care suferă de hipertensiune arterială și care au probleme de sănătate.
Carnea de vită organică e de asemenea recomandată la consum, asta pentru că are puține grăsimi, dar în schimb foarte multe minerale și vitamine esențiale. Ea conduce spre creșterea imunității și combaterea afecțiunilor dermatologice.
Citește și: Rețeta de chiftele din pește. Un preparat culinar rapid și gustos