Ce beneficii are maioneza pentru păr. Secretul pe care puține persoane îl știu
Publicat pe 22.04.2023 la 00:06 Actualizat pe 22.04.2023 la 00:08
Maioneza are numeroase beneficii pentru păr, însă puține persoane cunosc acest secret. Dacă produsele din comerț nu și-au făcut efectul și ai scos din buzunar sume mari atunci noi îți dezvăluim ce minuni poate face maioneza pentru podoaba ta capilară. Știai că are numeroase beneficii pentru scalp?
- Maioneza este benefică pentru păr
- Iată la ce ajută acest preparat!
De cele mai multe ori gospodinele folosesc maioneza pentru preparatele culinare, însă puține știu că aceasta are numeroase beneficii pentru păr.
Unele persoane folosesc maioneza pentru a-și hrăni părul deoarece aceasta este bogată în proteine, vitamine și poate trata această problemă. Maioneza ajută la prevenirea căderii părului, la mătreață și te va ajuta să ai un păr sănătos și strălucitor
Maioneza previne căderea părului
Maioneza conține galbenuș de ou, oțet și ulei, astfel că oțetul ajută la reducerea mătreții și este un antibacterian și antiinflamator. Gălbenușul conține peptide care stimulează creșterea părului și are numeroase proteine și acizi grași care sunt în necesare pentru podoabă capilară.
Uleiurile vegetale îmbunătățesc sănătatea părului și ajută la prevenirea deteriorării. Un studiu arată că maioneză este folosită pentru definirea buclelor, dar și îndreptarea părului. De asemenea, maioneza mai poate fi folosită și pentru a proteja părul vopsit.
Cum se utilizează maioneză
Maioneza se prepară rapid cu ulei și galbenuș de ou și trebuie pusă pe părul umezit. Aceasta trebuie aplicată începând de la scalp până la vârfuri și se lasă timp de 20 de minute. După ce ai lăsat-o să acționeze utilizează un șampon și curăță bine părul.
Maioneza este recomandată să fie folosită o dată pe săptămână. Ouăle sunt pline de proteine și ajută la hrănirea părului, astfel că îmbunătățește elasticitatea și deteriorarea. Masca de păr se mai poate face și cu ulei de măsline deoarece ajută la hidratarea părului.
Citește și: Beneficiile neștiute ale semințelor de muștar. Cum îți pot influența starea de sănătate