Cartofi țărănești cu ciuperci. O rețetă simplă și ideală pentru post
Publicat pe 05.11.2023 la 16:19 Actualizat pe 05.11.2023 la 16:19
Este duminică după masă și ne-am gândit să-ți prezentăm o rețetă simplă și delicioasă, pe care să o servești alături de cei mai dragi oameni ție. Cartofii țărănești cu ciuperci sunt gustoși și este un preparat ideal pentru perioada postului. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru această mâncare sănătoasă, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de cartofi țărănești cu ciuperci
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
O masă alături de oamenii iubiți este întotdeauna bine-venită! Dacă nu ai ce să faci în această seară, atunci cheamă familia la tine și pregătește-le celor dragi cartofii țărănești cu ciuperci. Este un preparat care va reuși să-ți încânte papilele gustative. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de un preparat delicios și ideal pentru post!
Rețetă de cartofi țărănești cu ciuperci
Ingrediente:
-1 kg de cartofi roșii
-ulei
-două cepe
-ciuperci
-sare
-piper
-o lingură de boia de ardei dulce
-3 căței de usturoi
-apă
-verdeață (mărar, pătrunjel)
Mod de preparare:
Se pun cartofii la fiert, apoi se decojesc și se taie în bucăți mai mari, ca pentru tocăniță. Uleiul se pune la încins într-o oală încăpătoare. Cepele se toacă mărunt și se pun la călit în uleiul încins. Se amestecă din când în când, pentru ca ceapa să nu se ardă.
După ce ceapa s-a călit foarte bine se adaugă ciupercile tăiate după bunul plan, sarea și piperul. Se țin ciupercile pe foc acoperite cu un capac, iar după ce au început să scadă și să se rumenească ușor se adaugă boiaua dulce.
Se adaugă cartofii și se amestecă ușor, iar la final se adaugă usturoiul pisat foarte bine și puțină apă. Se oprește focul, se adaugă mărar, iar cartofii țărănești cu ciuperci sunt gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Prăjitură răsturnată cu prune. Rețetă delicioasă pentru weekend