Rețetă de salată de toamnă cu bureți. Un preparat delicios și ușor de realizat
De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 11.10.2022 la 15:10
Actualizat pe 11.10.2022 la 15:10
Dacă vrei să prepari o salată delicioasă care să meargă perfect la fripturi sau la diferite tipuri de carne, noi îți prezentăm rețeta de toamnă cu bureți care este ideală pentru preparatele culinare mai grele. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
- Rețetă de salată de toamnă cu bureți
- Iată cum poți face o salată delicioasă!
Pentru că a venit anotimpul răcoros și cu siguranță vrei să te delectezi cu preparate delicioase care să meargă perfect alături de o friptură, noi îți prezentăm rețeta de salată de toamnă cu bureți care este delicioasă, dar și ușor de realizat. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie!
Rețetă de salată de toamnă cu bureți
Ingrediente:
Pentru salată:
- 2 kg opintici
- 2 kg gogosari
- 1,5 kg ceapa
- 1 kg morcovi
Pentru baiț:
- 1 l apa
- 0,4 litri de otet
- 10 linguri de zahar
- 0,4 de litri de ulei
- 2 linguri cu miere de albine
- 1 lingura cu boabe de mustar
- 1 lingura cu boabe ienibahar
- 1/2 lingura cu boabe de piper
- 1/2 linguri cu sare grunjoasa pentru muraturi
- 4 foi dafin
Mod de preparare:
Curățăm optincii de impurități, iar mai apoi îi spălăm și punem la fiert într-o cratiță cu apă și adăugăm o linguriță de sare. Curățăm de spumă bine sunt la fiert bureții și îl lăsăm la fiert aproximativ 25-30 de minute. Atunci când au fiert îi strecurăm și îi trecem printr-un jet de apă rece.
Curățăm morcovii și apoi spălăm și punem la fiert cu o linguriță de sare. Morcovii nu se fierb în totalitate, ci doar puțin până când aceștia se înmoaie. Curățăm gogoșari de cotoare și semințe, iar apoi îi spălăm și îi tăiem în lungime, felii. Curățăm și ceapa, o spălăm, iar mai apoi o tăiem julien. Tăiem și morcovii rondele, iar după ce am pregătit toate ingredientele ne ocupăm de prepararea baițului.
Punem pe foc o cratiță cu apă, oțetul, foile de dafin, uleiul, boabele de muștar, ienibahar, zahăr, piperul, sarea și mierea de albine. Când amestecul dă în clocot adăugăm legumele, iar prima dată punem gogoșarii și îi lăsăm în jur de 3 minute. Scoatem cu o paletă și punem într-un castron, iar mai apoi adăugăm în baiț, ceapa și o scoatem după 3 minute și punem pe gogoșari.
Adăugăm morcovii tot pentru trei minute și apoi răsturnăm peste gogoșari și ceapă, iar la final punem optincii și lăsăm în jur de 3-4 minute. Adăugăm și celelalte legume și punem frunzele de dafin și celelalte condimente.
Salata o putem pune în borcane, iar deasupra turnam două linguri de baiț, iar mai apoi le închidem capacele și le putem pune într-o oală timp de 25-30 de minute până când apa începe să clocotească, iar mai apoi stingem focul și lăsăm borcanele într-un loc răcoros.
Citește și: Cât timp se fierb ciupercile. Trucul secret al gospodinelor pentru un preparat gustos