Rețetă de salata tort aperitiv. Este potrivită pentru masa în familie
Publicat pe 16.04.2022 la 20:35 Actualizat pe 16.04.2022 la 20:36
Rețeta de salată tort aperitiv reprezintă o salată în straturi și este extrem de delicioasă. Este o salată tip aperitiv potrivită meselor în familie sau festive la are participă și invitați. Această salată este pe gustul tuturor și include ingredientele necesare pentru a te sătura rapid.
- Salata tort aperitiv este extrem de bună și simplă
- Cum se prepară această rețetă
Salata tort aperitiv este minunată atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. Dacă ești in impas cu masa pentru invitați, poți să te liniștești deoarece această rețetă este salvarea ta. Se prepară simplu și rapid. Iată care sunt ingredientele necesare.
Ingrediente
5 ouă fierte
5 cartofi
400 g piept de pui
250 g cașcaval clasic
300 g ciuperci conservate
1 ceapă
250 g prune uscate
150 g nuci tocate
500 g maioneză
30 ml ulei de floarea soarelui
Sare și piper
Mod de preparare
Se spală cartofii și morcovii și se lasă la fiert 30-40 de minute. După ce s-au fiert, se lasă la răcit complet. Ciupercile se scurg și se spun la călit în ulei. Când încep să se rumenească se pune ceapa tocată și se mai lasă 5-10 minute. Asezonați cu sare și piper. Puiul se poate fierbe timp de o oră, se pun la cuptor sau pe grătar. Alegeți orice variantă doriți. Acum începe montarea salatei. Într-o tavă rotundă cu pereți care se desprind se pune un strat de morcov ras fiert, un strat de 2-3 linguri de maioneză, un strat de cartofi fierți rași, încă unul de maioneză, un start de ouă fierte (jumătate din cantitate). Jumătate din cașcaval se dă prin răzătoare și se pune în strat. Carnea de pui se taie în bucăți mici și se pun start din jumătate de cantitate, se pune iar un strat de maioneză, unul de ciuperci, cealaltă jumătate de cașcaval ras, acum restul de ouă, restul de carne și încă un strat de maioneză. Acum se pun prunele, maioneză, iar ultimul stat este de cașcaval. Se lasă la frigider timp de 5-10 ore. Poftă bună!