Rețetă de sorbet de căpşuni cu busuioc. Desertul simplu și rapid, perfect pentru Valentine's Day
Publicat pe 08.02.2024 la 19:28 Actualizat pe 26.03.2024 la 19:39
Dacă ești în căutarea unui deSert simplu și rapid cu care să îi dai pe spate pe cei dragi de Valentine's Day, noi îți propunem rețeta de sorbet de căpşuni cu busuioc. Iată cum se prepară acest desert rapid și ieftin pe care îl poți prepara alături de persoana iubită!
- Rețetă de sorbet de căpşuni cu busuioc
- Un desert simplu și rapid, perfect pentru Valentine's Day
Sorbetul de căpşuni cu busuioc este un desert pe care-l poţi prepara în timp rapid şi este perfect pentru ori anotimp, mai ales că ne apropiem de ziua îndrăgostiților, iar dacă și tu vrei să îți surprinzi persoana iubită cu un desert făcut în casă, aceasta este alegerea potrivită.
Rețetă de sorbet de căpşuni cu busuioc
Sorbet de căpşuni cu busuioc este un desert răcoritor şi perfect pentru cei care ţin dietă, fiind bogat în vitamine şi fără urmă de zahăr.
Ingrediente
- 1 kg de căpșuni proaspete;
- 250 grame de zahăr;
- 120 ml de apă;
- sucul de la o jumătate de lămâie.
Mod de preparare
Pentru a prepara această rețetă de sorbet de căpșuni cu busuioc trebuie în primul rând să speli cu mare grijă căpșunile, să le îndepărtezi codițele și să le tai în jumătate sau sferturi, în funcție de mărime.
Apoi, trebuie să iei o cratiță, în care vei combina zahărul și apa și o vei pune pe foc mediu și vei amesteca până când zahărul se va dizolva complet. Ține minte că trebuie să lași amestecul să dea în clocot și apoi să reduci focul și să îl lași să fiarbă timp de aproximativ 2-3 minute.
După aceea, este important să îndepărtezi cratița de pe foc și să lași siropul să se răcească. Urmează pasul în care veo pune căpșunile într-un blender și le vei mixa până când vei obține un piure. Aici vine partea în care vei adăuga siropul de zahăr răcit și sucul de lămâie peste piureul de căpșuni pe care le vei amesteca bine.
În continuare, treuie să torni amestecul într-o formă de înghețată sau într-un recipient rezistent la congelator și să îl acoperi punându-l în congelator.
Astfel, după aproximativ o oră, când sorbetul începe să se întărească la margini, trebuie să îl scoți și să îl amesteci bine cu o furculiță sau cu un mixer manual. Acest proces va trebui să fie repetat de 2-3 ori la intervale de o oră, pentru a preveni formarea cristalelor de gheață și pentru a obține un sorbet cremos.
În final, lasă sorbetul la temperatura camerei timp de 10-15 minute înainte de a-l servi pentru a-l înmuia puțin.
CITEȘTE ȘI: REȚETA ZILEI – MARȚI / Sorbet de pepene galben, un desert delicios, ce se prepară în 15 minute