Rețetă de soufra cu zmeură. Ingredientele de care ai nevoie pentru a face cea mai bună plăcintă grecească
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 24.01.2024 la 23:04
Actualizat pe 24.01.2024 la 23:04
Nu ai idee ce desert să mai pregătești pe cei dragi? Noi îți propunem să încerci această rețetă de soufra cu zmeură. Desertul este, de fapt, o plăcintă grecească ce ce are foi încrețite, care sunt acoperite cu o cremă aromată cu lămâie și vanilie.
- Cum faci cea mai soufra cu zmeură
- Ingredientele de care ai nevoie pentru plăcinta grecească
Rețeta de soufra cu zmeură este asemănătoare cu cea de Portokalopita, o altă plăcintă grecească, dar cu portocale. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie si ce pași trebuie să urmezi pentru a obține un preparat ca la carte.
Rețeta de soufra cu zmeură
Ingrediente:
- 800 gr foi fine de plăcintă
- 200 gr unt gras
- 5 ouă
- 150 gr zahăr
- coaja de la două lămâi
- 250 ml smântână pentru frișcă cu 35% grăsime
- 250 gr smântână acră cu 24% grăsime
- 1 praf de sare
- două lingurițe esență de vanilie
- 200 gr zmeură proaspătă sau afine
- zahăr pudră cu aromă de vanilie pentru decor
Mod de preparare:
- decongelează foile de plăcintă, dacă folosești foi congelate din comerț.
- pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.
- topește untul și lasă-l la temperatura camerei.
- unge interiorul unei forme de tartă cu diametrul de 30-32 cm cu unt topit.
- din pachetul de foi de plăcintă, grupează pe masa de lucru câte două foi.
- unge cu unt topit câte o foaie de plăcintă din fiecare grup, apoi așază peste ea a doua foaie.
- pliază-le pe latura scurtă sub formă de acordeon.
- procedează în același mod cu toate grupurile din foi de plăcintă și apoi așază-le concentric în tavă unsă cu unt.
- pune tava cu foile de plăcintă încrețite în cuptor și coace-le timp de 15 minute, la 180 de grade Celsius.
- pregătește compoziția cremoasă cu care vei acoperi foile de plăcintă. Sparge ouăle într-un bol, adaugă sarea, zahărul și coaja de la cele 2-3 lămâi, răzuită fin. Amestecă bine toate aceste ingrediente până când obții o compoziție spumoasă. Adaugă cele două tipuri de smântână, esența de vanilie și omogenizează compoziția.
- scoate tava cu foile de plăcintă din cuptor și toarnă peste ele compoziția de mai sus.
- presară pe deasupra zmeura sau afinele și pune din nou plăcinta grecească în cuptor pentru încă 30-35 de minute.
- după ce s-a răcit, poți decora plăcinta cu zahăr pudră, scrie catine.ro.
Citește și: Rețetă de zmeură învelită în strat dublu de ciocolată. Cum să prepari desertul viral pe TikTok și Instagram