Rețetă de ștrudel cu fructe de pădure. Cum să prepari cel mai rapid și delicios desert
Publicat pe 16.03.2022 la 16:18 Actualizat pe 16.03.2022 la 16:19
Dacă vrei să surprinzi familia, dar și musafirii cu un desert delicios de post, noi îți prezentăm rețeta de ștrudel cu fructe de pădure care cu siguranță va fi pe placul tuturor. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a obține acest preparat gustos!
- Rețetă de ștrudel cu fructe de pădure
- Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie!
Pentru că ne aflăm în Postul Paștelui și cu siguranță ai poftă de ceva dulce, noi îți prezentăm rețeta de ștrudel cu fructe de pădure cu care să-ți surprinzi familia. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a prepara acest delicios desert!
Rețetă de ștrudel cu fructe de pădure
Ingrediente:
- 1 pachet foietaj de post
- 300 gr fructe de padure congelate
- 150 gr zahar
- 50 ml apa
Mod de preparare:
Pentru a prepara acest desert delicios punem fructele de pădure congelate într-un vas împreună cu zahărul și lăsăm pe foc mic până când devine un lichid mai gros, iar mai apoi îl dăm deoparte și lăsăm să se răcească.
Luăm aluatul și îl tăiem în șase, lăsăm un spațiu în mijlocul aluatului, iar mai apoi punem umplutura, iar pe laterale îl tăiem. Din 50 ml apă și 3 linguri de zahăr facem un sirop. Ungem suprafața cu o pensulă.
Punem în mijloc umplutura și începem să plătim aducând fășiile laterale peste umplutură cât de strâns. Presăm capetele cu o furculița ca să nu curgă crema. Le așezăm în tava tapetată cu hârtie de copt și le ungem cu sirop. Le dăm la cuptor până se rumenesc și se servesc reci, iar pentru decor puteți folosi zahăr pudră. Poftă bună!
Citește și: Pate de ciuperci. Rețeta de post care o să îți încânte papilele gustative