Rețetă de sufleu cu legume. Un preparat rapid cu care îi vei cuceri pe cei dragi
Publicat pe 09.05.2023 la 07:20 Actualizat pe 09.05.2023 la 07:26
Te-ai săturat de mâncărurile grase și nu ai ce să gătești? Asta este cea mai des întâlnită problemă în rândul gospodinelor. Ei bine, dacă vrei cu adevărat un preparat simplu și extrem de rapid de gătit, poți încerca și tu o rețetă de sufleu de legume. Această rețetă este un fel de mâncare foarte simplu de făcut și mai ales extrem de delicioasă. Chiar dacă nu se prepară în doi timpi și trei mișcări, acest fel de mâncare nu necesită un timp prea îndelungat de petrecut în bucătărie.
- Rețetă de sufleu cu legume
- Preparatul cu care îi vei cuceri pe cei dragi
Sufleul este unul dintre cele mai des întâlnite aperitive din restaurante. Cu toate acestea, poți prepara acest fel de mâncare chiar la tine acasă. Acest preparat de legume este aperitivul ideal pentru gustările de după masă sau de ce nu, dacă este sevit rece, poate fi un mic dejun foarte sănătos.
Rețetă de sufleu cu legume
Ingrediente
- 300 g conopidă;
- 300 g morcovi;
- 300 g broccoli;
- 400 g telemea de vacă;
- 50 g unt;
- 1 lingurita sare;
- 4 ouă;
- 4 linguri pesmet;
- 200 g parmezan;
- 1 legatura mărar;
- iaurt sau smântână pentru ornat.
Mod de preparare
Pentru a prepara această rețetă de sufleu de legume trebuie să speli foarte bine legumele, broccoli și conopida. Apoi, se desfac în bucăţi mai mici şi se pun să fiarbă în apă cu o linguriţă de sare. După ce au fiert, se scot într-un bol.
După care trecem la morocovi, pe care îi spălăm cu atenție și îi punem la fiert. Astfel, după ce au fiert, se scot, se lasă să se răcească, apoi se taie rondele și se pun în vasul cu bucheţelele de broccoli şi conopidă.
După aceea, peste ele se adaugă untul moale, pesmetul, telemeaua rasă şi ouăle, unul câte unul și se condimentează cu sare, după gust, şi cu mărarul tocat mărunt.
Nu în ultimul rând, toarnă compoziţia în tava tapetată cu unt şi pesmet. Poți presăra și parmezan din belșug şi apoi bagă tava la cuptor, la foc potrivit.
Se lasă totul la cuptor până când se rumeneşte frumos pe deasupra, apoi se scoate. Acest preparat se poate servi cu smântână sau iaurt alături și extra parmezan.
CITEȘTE ȘI: Rețetă de sufleu de cartofi cu piept de pui. Un preparat pe gustul tuturor