Rețetă de sufleu de cartofi cu piept de pui. Un preparat pe gustul tuturor
Publicat pe 20.09.2022 la 14:08 Actualizat pe 20.09.2022 la 14:08
Este timpul pentru un preparat cu totul și cu totul inedit. Sufleul de cartofi cu piept de pui este un fel de mâncare foarte simplu de făcut și mai ales extrem de delicios. Nu se prepară în doi timpi și trei mișcări, dar nici nu necesită un timp prea îndelungat de petrecut în bucătărie. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie și cum se prepară.
- Rețetă de sufleu de cartofi cu piept de pui
- Ingrediente și mod de preparare
Dacă ai invitați la masă și vrei să îi impresionezi trebuie să gătești neapărat acest preparat. Este un fel de mâncare foarte delicios și deloc greu de preparat. Atât membrii familiei, cât și invitații vor rămâne plăcut surprinși în momentul în care vor gusta acest preparat delicios.
Ingrediente
1 piept de pui mai mare
1 kg cartofi
100 gr cașcaval ras
100 gr telemea rasă
4 ouă
4 linguri de unt
1/2 cățel usturoi pisat
condiment pui
2 linguri smântână
3 roșii cherry
câteva felii de ardei gras
sare, vegeta,
1 lingură pesmet
Mod de preparare
Se curăță cartofii, se taie cubulețe și se pun la fiert în apă cu sare și vegeta 20minute.Se scurg si se mixează. Pieptul de pui se taie fâșii și se condimentează cu condimentul de pui, se prăjește la foc iute pe ambele părți. Piureul de cartofi se amestecă cu smântâna, gălbenușurile de ou, cașcavalul, telemeaua și usturoiul pisat. Separat se bat albușurile de ou cu un praf de sare și se încorporează încet în piureul de cartofi. Se unge un vas termorezistent cu unt și se tapetează cu pesmet în care se răstoarnă piureul. Deasupra se pun bucățile de carne, roșiile tăiate în două și fâșiile de ardei. Se dă la cuptorul încălzit în prealabil și se lasă 35minute. Se servește cald. Poftă bună!