Rețetă de sufleu de cartofi. Un preparat gătit după secretele gospodinelor pricepute
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 21.09.2022 la 17:57
Actualizat pe 21.09.2022 la 17:57
Cartofii sunt printre cele mai versatile ingrediente, mai ales când vrei să gătești un preparat rapid și delicios. Dacă până acum te-ai obișnuit cu cartofii gătiți sub formă de piure sau prăjiți, atunci noi venim cu o nouă propunere, la fel de rapidă și gustoasă.
- Rețetă de sufleu de cartofi
- Gospodinele și-au împărtășit secretele culinare
Sufleul de cartofi nu este cel mai gătit preparat din cartofi, deoarece oamenilor le vin în minte piureul și cartofii prăjiți, atunci când își propun să gătească ceva rapid. Însă, chiar dacă pare greu de crezut, și sufleul este unul dintre cele mai potrivite preparate în această situație, care te va ajuta să hrănești toată familia.
Sufleu de cartofi, după cea mai delicioasă rețetă
Sufleul de cartofi este unul dintre cea mai potrivită alegere atunci când vrei să gătești ceva rapid și delicios, însă nici nu vrei să îți plitisești familia cu aceleași preparate. Acesta este simplu de gătit și ai nevoie de doar câteva ingrediente.
Ingredientele pentru realizarea a 4 porții:
- 2 cartofi medii
- 4 ouă
- 150 g cașcaval
- 50 ml lapte
- Sare, piper
- 1 linguriță pătrunjel
Mod de preparare
Modul de preparare este extrem se simplu. Tot ce trebuie să faceți, este să fierbeți cartofii alături de multă sare, până când îi puteți pătrunde. Până se fierb cartofii, se separă ouăle și se vor bate albușurile cu puțină sare. Apoi, în alt bol, veți amesteca gălbenușurile cu cartofii zdrobiți, apoi se vor adăuga laptele, casșcavalul, piperul și sarea. Următorul pas este să incorporați albușurile bătute până când se formează spuma. Această compoziție se va turna în forme rotunde de porțelan, pot fi folosite și formele de brioșe, pe care le veți unge cu unt. Acestea se vor băga la cuptor la 220 de grade, timp de 15-20 minute, până când se vor rumenii. Apoi, se vor scoate și sunt gata să fie servite, după ce se răcesc suficient.
Citește și: Rețetă de ștrudel cu mere și nucă. Cum să faci preparatul ca un patiser profesionist