Rețetă de supă de fasole neagră. Preparatul de post gata într-un timp record
Publicat pe 06.01.2024 la 08:54 Actualizat pe 06.01.2024 la 08:54
Dacă nici tu nu știi ce să gătești în această perioadă de post, noi îți propunem o rețetă de supă de fasole neagră cu care sigur nu vei da greș și îi vei impresiona chiar și pe cei mai pretențioși musafiri. Iată cum se prepară și de ce ingrediente ai nevoie!
- Rețetă de supă de fasole neagră
- Preparatul de post specific perioadei în care ne aflăm
Fasolea neagră se numără printre tipurile de alimente extrem de consumate și cu o mulțime de proprietăți.
Ei bine, pe lângă faptul că are o valoare nutrițională impresionantă, acest tip de fasole este o sursă excelentă de proteine, fibre, vitamine și minerale. Totodată, fasolea neagră conține o cantitate semnificativă de fier, magneziu, potasiu și acid folic, fiind benefică pentru sănătatea generală și pentru prevenirea anemiei.
Rețetă de supă de fasole neagră
Ingrediente
- 160 g ceapă tăiată cubulețe;
- 2 morcovi curățați și tăiași cubulețe;
- 1 ardei verde, tăiat cubulețe;
- 150 g țelină tocată;
- 1/2 jalapeno tocat;
- 3 căței de usturoi, tocați;
- 2 linguri de chimen;
- 2 linguri de oregano uscat;
- 2 linguri de pudră de chili;
- 1 l supă de legume;
- 250 ml sos de roșii;
- 330 g fasole neagră scursă și clătită;
- coriandru proaspăt tocat mărunt;
- sare;
- piper;
- suc proaspăt de lămâie.
Mod de preparare
Pentru a prepara această rețetă de supă de fasole neagră, primul lucru pe care trebuie să îl faci, după ce ai spălat bine legumele, să pui într-o oală mare de supă ceapa, morcovul, ardeiul gras, țelina, jalapeno și usturoiul cu două linguri de supă de legume și se lasă să se călească la foc mediu, aproximativ 6-7 minute, până când se înmoaie.
În continuare, se pun chimenul, oregano uscat și praful de chili și se mai gătesc încă un timp de 2-3 minute. Trebuie să știi că, în cazul în care lichidul începe să se evapore, se mai adaugă circa 1-2 linguri de supă.
Totuși, se mai gătesc legumele pentru un timp de aproximativ 2-3 minute, apoi se pun restul de supă, sosul de roșii și fasolea neagră și se dă focul mic și se lasă să fiarbă totul pentru 15 minute.
în final, spoi se pune jumătate din cantitatea de supă într-un blender și se procesează până se omogenizează și se adaugă înapoi în oală, apoi se amestecă coriandrul și sucul de lămâie și se condimentează cu sare și piper.
CITEȘTE ȘI: Supă de fasole gata în 15 minute. E perfectă pentru toamnă