Rețeta de supă de pui cu găluște. Cum prepari cel mai sănătos prânz
Publicat pe 18.08.2022 la 13:13 Actualizat pe 18.08.2022 la 13:13
Supa de pui cu găluște este unul dintre preparatele preferate ale românilor. O porție fierbinte din aceata îi satură chiar și pe cei mai pofticioși, care se vor ridica sătui de la masă.
- Supa de pui cu găluște este unul dintre preparatele preferate ale românilor
- Supa te ține departe de răceală sau gripă
Supa de pui cu găluște are un efect benific și asupra sănătății. Multe studii arată că acest preparat te ține departe de răceală sau gripă și are o mulțime de propietăți asupra organismului uman.
Ingrediente
2 pulpe de pui;
2 morcovi potrivit;
50 g gulie;
80 g păstârnac;
Pătrunjel;
Sare;
Piper;
O jumătate de ardei mediu;
O cepă medie;
100 g gris;
3 linguri ulei;
Apă.
Cum prepari cea mai gustoasă supă de pui cu găluște
Supa. Primul pas în prepararea oricărui fel de mâncare este să spalăm foarte bine legumele și carnea. Apoi se taie morcovul, păstârnacul și gulia după preferință.
Se adaugă ceapa, care se păstrează întreagă, iar ardeiul îl tăiem în 3 părți mai mari. Ardeiul îl vom scoate la final.
Urmează să punem legumele împreună cu carnea și cu 3,5 litri apă într-o oală încăpătoare. Le lăsăm la fiert, până când supa va prinde spumă pe deasupra. Vom culege cu grijă toată spuma, asta de câte ori va fi nevoie.
Găluștele. După ce au fiert legumele, scoatem ceapa și ardeiul din compoziție.
Într-un bol se bat 2 ouă cu un praf de sare și 3 linguri de ulei. După ce le-am bătut bine se adaugă aproximativ 120 g gris.
Se reduce focul, iar cu ajutorul unei linguri sau furculițe se adaugă în supă galustele din gris.
Se condimentează cu sare și piper după gust. Se fierbe totul aproximativ 5 minute, apoi se adaugă pătrunjel verde.