Rețetă de tartă cu căpșuni și ciocolată. Desertul perfect pentru acest sezon
Publicat pe 10.05.2023 la 00:00 Actualizat pe 10.05.2023 la 00:00
Dacă nu știi ce să mai prepari și vrei să-ți bucuri familia cu un desert delicios, noi îți prezentăm rețeta de tartă cu căpșuni și ciocolată, care este ușor de realizat și pe placul tuturor. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie, dar și pașii pe care trebuie să-i urmezi!
- Cum să pregătești tartă cu căpșuni și ciocolată
- Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie!
Căpșunile sunt printre cele mai consumate fructe, asta pentru că sunt extrem de delicioase și au numeroase beneficii. Căpșunile ajută la întărirea sistemului imunitar, scadă în greutate și ajută la combaterea infecțiilor.
Cele mai multe gospodine aleg să prepare diferite deserturi delicioase. iar printre ele se află și dulceața de căpșuni, însă noi îți prezentăm o rețetă simplă pe care o poți realiza în doar câțiva pași.
Rețetă de tartă cu căpșuni și ciocolată
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 125 grame de unt
- 250 grame de făină
- esență de vanilie
- 50 grame de zahăr
- un praf de sare
Pentru umplutură:
- 125 grame ciocolată neagră
- 500 grame căpșuni
- 10 ml frișcă lichidă
- 50 grame ciocolată albă
Mod de preparare:
Într-un vas se amestecă făina, untul care este la temperatura camerei, praful de sare și zahărul pentru aluat. Se adaugă o esență de vanilie și puțină apă rece, iar mai apoi aluatul se lasă la rece pentru o oră. Mai apoi se întinde pe o tavă de tartă și se înțeapă cu furculița, iar după se dă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 30 de minute.
Se ia o linguriță din frișcă lichidă și se pune separat, iar restul de frișcă se amestecă cu ciocolata și se pune pe foc până când aceasta se topește. Se lasă la răcit, iar separat punem să se topească pe baie de aburi ciocolata albă. Crema obținută se pune peste aluatul bine copt, iar mai apoi se adaugă feliile de căpșuni deasupra.
Citește și: Dulceață de rubarbă cu vanilie. Se prepară în doar câteva minute