Rețetă de tartă cu cireșe și cremă de vanilie. Un desert delicios de sezon
Publicat pe 12.05.2023 la 02:20 Actualizat pe 12.05.2023 la 02:20
Ce poate fi mai frumos decât să-ți impresionezi familia și musafirii cu un preparat delicios? Îți prezentăm rețeta de tartă cu cireșe și cremă de vanilie care este ușor de realizat și pe placul tuturor. Desertul se pregătește în doar câțiva pași simpli și ai nevoie de câteva ingrediente.
- Cum să pregătești tartă cu cireșe
- Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie!
Fructele sezonului sunt cireșele, iar acestea au o sursă naturală de vitamina C și antioxidanți, astfel că au un conținut caloric scăzut. Cele mai multe gospodine aleg să prepare diferite rețete delicioase, iar noi îți prezentăm care sunt pașii pe care trebuie să urmezi pentru a pregăti tartă cu cireșe și cremă de vanilie.
Rețetă de tartă cu cireșe și cremă de vanilie
Ingrediente:
- 250 ml de lapte
- 2 foi de plăcintă
- 3 gălbenușuri
- 45 grame de zahăr
- 10 g făină
- 2 lingurițe de vanilie
- 10 g amidon
Pentru umplutură:
- 3 linguri amidon
- 500 g cireșe
- sucul de la lamâie
- 3 linguri zahăr
Mod de preparare:
Amestecăm galbenușurile cu zahărul, făina și amidonul pentru crema de vanilie, iar mai apoi adăugăm puțin lapte. Fierbem laptele separat cu esența de vanilie și adăugăm compoziția de gălbenușuri. Lăsăm totul la foc mic și amestecăm în tot acest timp până când se îngroașă. Crema se lasă la răcit, iar mai apoi pentru umplutură amestecăm cireșele cu zahărul, amidonul și sucul de la o lămâie.
Așezăm prima foaie de aluat pe o tavă de copt și punem la bază cremă de vanilie, iar mai apoi adăugăm un strat de cireșe. Deasupra adăugăm cea de-a doua foaie și se pune la cuptor pentru 40 de minute la 200 de grade Celsius.
Citește și: Rețetă de chec cu smochine. Un desert delicios și ușor de preparat