Rețetă de tartă cu smochine. Un desert pentru mesele festive
De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 23.08.2022 la 09:33
Actualizat pe 23.08.2022 la 09:34
Tartele sunt printre cele mai delicioase deserturi, iar prepararea lor este ușoară și sunt ideale pentru mesele festive, în familie. Tarta cu smochine, după rețeta prezentată mai jos, este un dulce pentru orice ocazii, chiar și cea mai specială.
- Tartă cu smochine
- Rețeta pentru un desert special
Tarta cu smochine preparată după rețeta de mai jos este un desert care îți va lua prins surprindere papilele gustative. Mulți subestimează aceste fructe, dar ele adaugă o savoare puternică în orice desert, mai ales atunci când știi cu ce să le asociezi.
Rețetă de tartă cu smochine
Ingrediente
- o porție aluat de tartă
- 125g unt moale, 82% grăsime
- 125g zahăr tos
- 100g miez de nucă de cocos ras și deshidratat
- un vârf de cuțit de sare
- 1 ou întreg
- ½ de boabă de tonka rasă fin sau ½ de miez de baton de vanilie
- 4 smochine mari și zemoase, tăiate în 6 fiecare
- 1 lingură de zahăr pudră pentru presărat desupra
Mod de preparare
Aluatul de tartă se întinde în forma de tartă și se decupează urmând conturul formei, apoi se înțeapă cu furculița și se precoace timp de 12 minute la 200 C.
Într-un robot de bucatarie se pon untul moale, sarea și zahărul tos, care se amestecă până când se obține o compoziție spumoasă. Se adaugă oul crud și se încorporează bine, apoi se toarnă în ploaie fulgii de cocos și se mixează din nou.
Pentru aromă, se rade o jumătate de bob de tonka (pe razatoarea fină) și se înglobează în cremă.
Smochinele se spală și se taie fiecare fruct în șase felii. Se ia tava cu aluatul precopt deja și se adaugă crema, apoi se distribuie uniform smochinele la suprafață.
Se pudrează tarta cu smochine cu zahăr pudră și se dă la copt alte 30 de minute, la temperatura la 180 C. Când este gata, se scoate și se lasă la răăcit. Dacă aveți formă detașabilă, ea foate fi scoasăde la început.
Citește și: Rețetă rapidă de prăjitură cu smochine și nuci. Gustul te va surprinde