Rețetă de tartă cu struguri la tigaie. Un desert simplu pentru cele mai speciale momente
Publicat pe 07.05.2023 la 20:45 Actualizat pe 07.05.2023 la 20:45
Orice gospodină își dorește să își surprindă familia cu cele mai delicioase preparate. Dacă vrei să prepari un desert, însă te-ai plictisit de vechile rețete și totodată nu vrei să îți petreci prea mult timp în bucătărie, tarta cu struguri la tigaie poate fi alegerea potrivită pentru tine. Este un preparat perfect pentru momentele speciale. De ce ingrediente avem nevoie și care este modul de preparate. Tot ce trebuie să faci, pas cu pas, pentru a te bucura de rezultatele dorite.
- Rețetă de tartă cu struguri la tigaie
- Ingrediente și mod de preparare
Dacă vrei să prepari un desert nou, există mari șanse ca tarta cu struguri la tigaie să îi surprindă plăcut pe oamenii dragi din viața ta. Rețeta este una simplă și rapidă pe care o poate pregăti chiar și o persoana care nu își petrece prea mult timp în bucătărie.
Ține cont cu strictețe de toți pașii de mai jos, iar apoi nu îți mai rămâne decât să te bucuri de laudele pe care le vrei primi din partea pofticioșilor.
Rețetă de tartă cu struguri la tigaie
Ingrediente
- 30 ml ulei de măsline
- 10 ml esență de vanilie
- 300 g făină
- 4 ouă
- 75 g zahăr
- un strugure alb
- un strugure negru
- zahăr pudră cu aromă de vanilie
- 20 g unt
- un praf sare
- trei plicuri zahăr vanilat
- 200 ml lapte
- un plic praf de copt
Modul de preparare
Pentru a pregăti acest desert delicios, trebuie să amestecăm ouăle cu un praf de sare, zahărul și zahărul vanilat, astfel încât acestea să se dizolve. Apoi vom adăuga treptat uleiul, esența, laptele și vom omogeniza după fiecare adaos. În final, vom incorpora făina cernută împreună cu praful de copt.
Înainte de a turna compoziția în tigaia unsă cu unt, punem boabe de struguri albi și negri pe tot aluatul. Este important să avem grijă să ștergem capacul când acesta se aburește. În momentul în care se rumenește ușor pe margini, îl vom întoarce cu grijă pe partea cealaltă și îl vom mai lăsa în tigaie 5-6 minute.
Pentru a obține un desert delicios, trebuie să lăsăm compoziția în tigaie la foc mediu timp de 15 minute, apoi să-l întoarcem pe partea cealaltă și să mai lăsăm desertul în tigaie încă 6 minute, cu focul stins.
Citește și: Rețetă de plăcinte cu șuncă și cașcaval la tigaie. Sunt gata în 15 minute