Rețetă de tocăniță de ghebe. Un preparat delicios și ușor de realizat
De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 18.10.2022 la 23:22
Actualizat pe 18.10.2022 la 23:22
Tocănița de ghebe este una dintre preferatele sezonului. Preparatul din ciuperci este delicios, ușor de preparat și se poate servi alături de mămăliguță. Dacă vrei să gătești și tu un astfel de preparat delicios, ai nevoie de doar câteva ingrediente. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
- Rețetă de tocăniță de ghebe
- Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
Rețeta de tocăniță de ghebe este ușor de preparat și potrivită pentru întreaga familie. Preparatul de ciuperci se poate servi alături de mămăligă sau simplu, în funcție de preferințe. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie!
Rețetă de tocăniță de ghebe
Ingrediente:
- 2 kilograme de ghebe
- 1 ardei gras
- 1 ceapă roșie
- 2 caței usturoi
- 3 linguri de ulei
- 3 linguri de sos roșii
- sare și piper
- pătrunjel verde
Mod de preparare:
Dacă ciupercile sunt mai bătrâne le îndepărtăm coada, iar dacă acestea sunt tinere le vom lăsa cu tot cu codiță. Le spălăm în câteva ape după care le adăugăm în apă clocotită și le opărim. Le scoatem într-o sită la scurs, iar într-un vas încingem uleiul și adăugăm ceapa tăiată mărunt, ardeiul tăiat cubulețe, iar când se înmoaie ușor adăugăm usturoiul pisat.
Adăugăm ciupercile scurse și amestecăm, iar mai apoi lăsăm jumătate de minut. Punem apă până când le acoperim și adăugăm sare și piper după gust, iar mai apoi lăsăm să fiarbă la foc mic. Când apa a început să scadă adăugăm sosul de roșii și lăsăm la fiert până când devine o compoziție a unei tocănițe, iar mai apoi adăugăm pătrunjel verde tocat mărunt. Poftă bună!
Citește și: De ce fermentează zacusca de fasole. Greșeala care o strică