Rețeta de tort Bounty de post fără coacere. Desertul cu care îi vei răsfăța pe cei dragi în această perioadă
Publicat pe 09.01.2024 la 11:00 Actualizat pe 09.01.2024 la 11:40
Ești în căutarea unui desert de post perfect pentru perioada în care ne aflăm, dar te-ai săturat de clasicele rețete care au la bază coacerea? Iată cea mai bună variantă de rețetă de tort Bounty de post fără coacere. Desertul cu care îi vei răsfăța pe cei dragi în această perioadă.
- Tort Bounty de post fără coacere
- Desertul cu care nu vei da greș
Am găsit cea mai bună rețetă pentru pasionații de cocos și ciocolată. Tortul Bounty de post fără coacere i va da pe spate chiar și pe cei mai pretențioși invitați.
Tort Bounty de post fără coacere
Ingrediente pentru baza de biscuiți
- - 400 g biscuiți digestivi fără unt(îi găsiți la Lidl sau la kaufland;
- - 40 g cacao de bună calitate;
- - 180 g unt vegan sau margarină;
- - 120-130 ml lapte vegan(soia, cocos, migdale, etc).
Ingrediente pentru crema de cocos
- 700 g lapte vegetal;
- - 150 g zahar tos;
- - 1 lingură extract de vanilie;
- - 100 g griș de grâu;
- - 200 g fulgi de cocos;
- - 120 g unt vegetal sau margarina.
Ingrediente pentru glazură
- 100 g zahăr pudră;
- 50 g cacao;
- 40 ml ulei vegetal;
- 80 ml apă fierbinte.
Mod de preparare pentru blatul de biscuiți
Pentru a prepara această rețetă de tort Bounty de post fără coacere primul lucru pe care trebuie să îl faci este să zdrobești biscuiții. Apoi, se adaugă laptele cu untul vegan într-o crăticioară la fiert.
După aceea, se pune cacaua și omogenizează întreaga compoziție de până acum. În continuare, se toarnă peste biscuiții zdrobiți si se omogenizează cu ajutorul unei spatule.
Apoi, urmează să pui compoziția de biscuiți într-o tavă de 22 de cm și se nivelează cu ajutorul unei linguri sau a unei spatule. Apoi, se pune la frigider.
Așadar, acum, până se răcește “blatul”, se pune laptele vegetal cu zahărul și extractul de vanilie la fiert, iar când dă în clocot adăugați grișul în ploaie și se amestecă încontinuu aproximativ 1-2 minute la foc mic din momentul în care a început să clocotească, după adăugarea grișului.
După care, se pune și untul și se amestecă până se încorporează. Se mai adaugă și fulgii de cocos în compoziția de griș și se mai fierbe pentru aproximativ un minut. În final, se toarnă compoziția de cocos peste blatul de biscuiți și dăm deoparte.
Mod de preparare pentru glazură
Pentru glazură, se pun toate Ingredientele într-o crăticioară, la foc mic, amestecându-se încontinuu până când se obține o compoziție cu aspect lucios.
Apoi, se toarnă și se nivelează glazura peste compoziția de cocoș și se lasă să se răcească la temperatura camerei după care va fi introdusă la frigider pentru minim 4 ore sau chiar peste noapte.
CITEȘTE ȘI: Rețetă de prăjitură cu miere și cremă de lămâie. Un desert rapid și delicios