Rețetă de prăjitură cu miere și cremă de lămâie. Un desert rapid și delicios
Publicat pe 08.01.2024 la 20:09 Actualizat pe 08.01.2024 la 20:09
Dacă îți este poftă de ceva dulce, dar nu știi ce să mai faci, noi avem soluția pentru tine. Îți prezentăm o rețetă delicioasă și rapidă de prăjitură cu miere și cremă de lămâie. De ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare.
- Prăjitură cu miere și cremă de lămâie
- Ingrediente
- Mod de preparare
Dacă ești în căutarea unei rețete de prăjitură care să îți încânte simțurile, ai noroc! Noi vă prezentăm o variantă ușoară și delicioasă de desert: prăjitura cu miere și cremă de lămâie.
Rețetă de prăjitură cu miere și cremă de lămâie
Ingrediente pentru blat
- 3 ouă
- 200 g făină
- 150 g zahăr
- 100 g unt topit
- 1 linguriță praf de copt
- 2 linguri miere
Ingrediente pentru cremă
- 250 ml smântână lichidă
- Coaja rasă și sucul de la o lămâie
- 100 g zahăr pudră
Mod de preparare
Într-un bol, mixează ouăle cu zahărul până obții o compoziție spumoasă. Adaugă untul topit și mierea, continuând să amesteci. Adaugă treptat făina amestecată cu praful de copt până obții un aluat omogen. Toarnă amestecul într-o tavă de copt și nivelează-l.
Coace blatul în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 25-30 de minute sau până când trece testul scobitorii. După coacere, lasă blatul să se răcească în tavă.
Mixează smântâna lichidă până obții o consistență fermă. Adaugă zahărul pudră, coaja și sucul de lămâie, amestecând ușor pentru a integra toate ingredientele.
Taie blatul în două părți egale și întinde jumătate din crema de lămâie peste prima parte a blatului. Așează cealaltă parte a blatului deasupra și acoperă prăjitura cu restul de cremă. Poți decora cu felii subțiri de lămâie sau cu miere în funcție de preferințe. Lasă prăjitura la frigider pentru cel puțin 2 ore înainte de a o tăia și de a o servi.
Citește și: Rețetă de prăjitură „O noapte la Veneția”. Desertul cu blat în două culori simplu și ușor de preparat