Rețetă de prăjitură „O noapte la Veneția”. Desertul cu blat în două culori simplu și ușor de preparat
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 07.01.2024 la 15:28
Actualizat pe 07.01.2024 la 15:28
Dacă nu ai idee cu ce desert să îi mai surprinzi pe cei dragi, noi îți propunem o rețetă de prăjitură „O noapte la Veneția”. Un desert rapid, ușor de preparat, pentru care nu ai nevoie de ingrediente speciale. Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a obține un preparat ca la carte.
- Nu știi cu ce desert să îi servești pe cei dragi în weekend?
- Vezi cum se prepară prăjutura „O noapte la Veneția”
Prăjitura "O noapte la Veneția" sau prăjitura cu blat în două culori, de ciocolată și vanilie, este un desert delicios ușor de preparat. Această prăjitură mai este adesea denumită "prăjitură marmorată" sau "prăjitură cu model marmorat".
Rețetă de prăjitură „O noapte la Veneția”
Ingrediente:
3 ouă
1 cană de zahăr
1 cană de lapte
1/2 cană de ulei
2 cani de făină
1 pliculeț de praf de copt
2 linguri de cacao
esență de vanilie
Mod de preparare:
-bate ouăle cu zahărul într-un bol, până când vei o compoziție spumoasă.
- adaugă laptele și uleiul și amestecă bine.
- încorporează făina și praful de copt, amestecând continuu pentru a evita formarea cocoloașelor.
- împărte aluatul în două părți egale.
- adaugă cacao într-una dintre părți pentru a obține un aluat de ciocolată și esență de vanilie în cealaltă parte pentru a obține un aluat de vanilie.
- amestecă bine fiecare aluat.
- într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, toarnă alternativ cupe de aluat de ciocolată și aluat de vanilie.
- folosește o furculiță pentru a crea un model marmorat, trăgând ușor cu furculița prin aluaturi.
- coace în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 25-30 de minute sau până când prăjitura este rumenită și coaptă.
- lasă prăjitura să se răcească înainte de a o tăia în bucăți și de a o servi, scrie dcnews.ro.
Citește și: Rețetă de prăjitură cu miere și cafea. Desert potrivit pentru clipele petrecute în familie