Ingredientul pe care nu este bine să îl pui în omletă. Așa îi strici gustul celui mai popular mic-dejun
Publicat pe 08.01.2024 la 10:03 Actualizat pe 08.01.2024 la 10:03
Omleta este, fără doar și poate, un mic dejun extrem de popular în toată lumea. Pentru că este adorată de o mulțime de persoane, omleta poate fi preparată după o mulțime de rețete. În schimb, există și un ingredient pe care nu trebuie să îl pui niciodată în acest tip de mic-dejun, deoarece riști să îi strici gustul.
- Ingredientul pe care să nu îl pui niciodată în omletă
- Greșeala făcută de bucătărese
Omleta este un mic-dejul extrem de sanataos, mai ales dacă este consumat în prima parte a zilei. Mai exact, aceasta este o masă bogată în proteine, de care are organismul nostru are nevoie mereu.
Ingredientul pe care să nu îl pui niciodată în omletă
În acest fel, potrivit specialiștilor, acest preparat care este consumat cel mai des la mic-dejul se numără printre produsele favorite ale multor persoane.
Ei bine, un cunoscut bucătar din Marea Britanie a dezvăluit secretul unei omlete perfecte. Pe numele lui, Dan Joines ne recomandă să nu mai adăugăm lapte, din cauză că aroma se diluează, iar aspectul ouălor va fi unul cauciucat. Așadar, putem înlocui laptele cu untul.
Greșeala făcută de bucătărese
Untul este un ingredient care se găsește destul de des în compoziția acestui preparat. Concret, acest aliment este primul care se pune în tigaie, înainte de a pune ouăle bătute peste el.
Însă, după ce se va topi și va căpăta o culoare aurie, se toarnă omleta și se va amesteca la foc mediu spre mic.
Laptele ”taie” omleta
Mai mult decât atât, potrivit bucătarului expert în domeniu, laptele poate face și ca omleta să se taie la căldură, ceea ce din nou nu este bine, iar prin subțierea ouălor ajungi să le gătești mai mult decât ar fi nevoie.