Ingredientul pe care este bine să îl aduci în omletă pentru a o face mai cremoasă. Mic-dejunul sățios preparat în stil franțuzesc
Publicat pe 27.09.2023 la 09:11 Actualizat pe 27.09.2023 la 09:11
Există o mulțime de persoane care se trezesc dimineața și primul lucru pe care îl fac este să își pregătească o omletă delicioasă, pe placul lor. Preparată într-o mulțime de moduri și însoțită de o mulțime de ingrediente, acest preparat servit, adesea, la micul-dejun este un adevărat răsfăț. Iată, însă, care este ingredientul pe care este bine să îl aduci în omletă pentru a o face mai cremoasă. Așa o prepară francezii.
- Ce să pui în omletă pentru un mic-dejun ca la carte
- Așa o prepară francezii
Omleta este una dintre cele mai preparate mese din întrega lume, servită, cel mai des, la micul dejun, iar asta pentru că oferă o mulțime de beneficii organismului în acea parte a zilei. Mai mult, acest fel de mâncare este bogat în proteine, astfel încât favorizează creșterea mușchilor.
Ingredientul pe care este bine să îl aduci în omletă pentru a o face mai cremoasă
Pentru a prepara o omletă în stil franțuzesc, trebuie să știi că acest mod de prepararea necesită tehnici de lucru aparte față de cea clasică și arată și diferit.
De aceea este important să respecți întocmai pașii pentru ca la final să ai parte de un mic-dejun fix ca pe tărâm parizian.
Mic-dejunul sățios preparat în stil franțuzesc
Ingrediente
- 3 ouă mari;
- 1 ½ linguriță apă;
- ⅛ linguriță de sare;
- 2 linguri de unt nesărat.
Mod de preparare
Pentru a prepara această rețetă de omletă în stil franțuzesc, trebuie să știi că, pentru început, se sparg ouăle și se pun într-un bol, alături de apă, sare și piper. Apoi, acestea se bat cu un tel până când albușurile și gălbenușurile se amestecă foarte bine.
Îți poți da seama de acest lucru în momentul în care observi că lichidul curge uniform de pe tel. După care, compoziția se lasă să stea la temperatura camerei timp de aproximativ 10-15 minute.
Separat, ai nevoie de o tigaie bună, neaderentă, care se încinge foc mediu. Ei bine, în momentul în care ajunge la temperatura potrivită, se adaugă un cub de unt și, după ce s-a topit, se pun ouăle.
În continuare, cu ajutorul unei spatule de cauciuc se răzuiește în mod constant fundul tigăii, cât și pe margini, în timp ce este mișcată circular, timp de 1-2 minute, până când omleta are consistența unei emulsii.
În momentul în care ouăle devin cremoase, se netezesc pentru a fi sigur că nu vor face cute, în timp ce focul se readuce la minim. Pentru următorul pas se ia tigaia de pe foc și se lasă să stea timp de aproximativ 1 minut, după care se rulează ușor o parte a omletei.
Preparatul nu este gata, căci se mai pune jumătate de lingură de unt în tigaie pentru a putea lua mai ușor restul de omletă de pe suprafață, se rulează, după care se pune în farfurie. În final, se unge și exteriorul omletei cu jumătatea de lingură de unt rămasă, iar preparatul este gata de servit.