Rețeta perfectă pentru un mic dejun rapid și sănătos, gata în mai puțin de 5 minute. Omletă la tigaie cu ton și ardei / FOTO
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 25.04.2023 la 08:33
Actualizat pe 25.04.2023 la 08:33
Nu toată lumea iubește micul dejun, deși se spune că este cea mai importantă masă a zilei. Dacă totuși te numeri printre persoanele care duc un stil de viață sănătos, noi avem astăzi pentru tine o propunere de mic dejun rapid și sănătos, gata în mai puțin de 5 minute. Iată cum poți prepara gustoasă omletă la tigaie cu ton și ardei.
- Rețeta perfectă pentru un mic dejun rapid și sănătos
- E gata în mai puțin de 5 minute
- Omletă la tigaie cu ton și ardei
În timp ce unele persoane preferă să se trezească și să bea o cafea pe stomacul gol, alții nu concep să își înceapă ziua fără să servească micul dejun. Fie că vorbim despre clătite sau sandvișuri cu ouă, mulți oameni nu pot funcționa pănă nu mănâncă ceva. Ce-i drept, nu avem întotdeauna o mulțime de timp pentru a petrece dimineața gătind însă noi astăzi vă propunem o rețetă rapidă, care va fi gata în mai puțin de cinci minute.
Rețeta perfectă pentru un mic dejun rapid și sănătos
Omletă la tigaie cu ton și ardei
Ingrediente:
6 ouă mari
1 conservă file de ton (200g)
½ ardei gras roșu
½ ardei gras galben
1 ceapă mică
2 linguri cremă de brânză (50 g)
2 linguri ulei de măsline/floarea soarelui
1 lingura ulei de măsline/floarea soarelui (pentru sotarea legumelor)
sare
piper
Mod de preparare:
- taie ardeii în cubulețe mici, toacă ceapa mărunt și pune-le în ule, la sotat, la foc mic, pâna se înmoaie (aproximativ 3 minute).
- lasă apoi legumele să se răcească puțin și adaugă crema de branza, tonul, sare si piper dupa gust și amestecă bine.
- bate apoi câte 3 ouă pentru fiecare omletă, până la omogenizare și adaugă-le într-o tigaie antiaderentă.
- Lasă omleta la prăjit aproximativ 2 minute, pe foc mediu, sau până când se rumenește discret și apoi pune jumătate din mixul de ardei, ton și ceapa pe una dintre jumătățile omletei, apoi, cu ajutorul unei spatule, pliază omleta. Mai las-o pe foc cca. 1 minut și apoi scoate-o pe o farfurie. Se poate servi simplă sau cu salată.
Pofta bună!