Ingredientul care nu trebuie să lipsească din omletă. O vei face sățioasă și gustoasă
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 15.03.2023 la 17:41
Actualizat pe 15.03.2023 la 17:41
Omleta se numără printre cele mai consumate preparate la micul dejun. Cei mai mulți dintre români aleg să o mănânce, iar pentru un gust delicios și sățios, ai nevoie de un ingredient special, care este la îndemâna tuturor.
- Ingredientul care nu trebuie să lipsească din omletă
- O vei face sățioasă și gustoasă
Omleta se numără printre cele mai consumat preparat, mai ales de dimineață. Pentru a te bucura de un gust delicios, dar și sățios, nu uita să adaugi un ingredient special.
Ce ingredient să adaugi la omletă
Omleta se prepară în doar câteva minute și ai nevoie de puține ingrediente. În rețeta ei poți să adaugi toate alimentele care îți plac, dar nu uita de următoarele. Pentru ca fi una sățioasă, poți să folosești dovleac și cartofi. O felie din aceasta va avea doar 200 de calorii, ceea ce înseamnă că nu va afecta nici silueta.
Ingredientele
- dovleac
- pesmet
- cașcaval ras
- ulei de măsline
- ouă
- cartof
- o ceapă
- câteva crenguțe de rozmarin proaspăt
- sare și piper după gust
Mod de preparare
Prima dată se curăță dovleacul de semințe, apoi se taie în bucăți mici. La fel se va proceda cu cartofii și ceapa. Într-o tigaie se pune puțin ulei, apoi se călesc legumele timp de 5 minute și se amestecă din când în când.
Se condimentează cu sare, piper și rozmarin. Legumele se vor găti timp de aproximativ 20 de minute, apoi se încorporează și dovleacul în ultimele 5 minute. Se scot și se pun pe o farfurie pentru a se răci.
Separat se pun ouăle, pesmetul, cașcavalul și se amestecă până ce toate ingredientele se omogenizează. Legumele răcite se adaugă într-o tavă și se toarnă compoziția de ouă. Omleta se bagă la cuptor timp de 20 de minute, la temperatura de 180 de grade.
CITEȘTE ȘI: Ce să nu pui în omletă. Ingredientul care strică gustul preparatului. Multe persoane îl folosesc