Rețetă de tort clasic cu cremă de cacao și miez de nucă. Ingredientele pentru cel mai bun desert
De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 08.11.2022 la 18:49
Actualizat pe 08.11.2022 la 18:49
Dacă îți dorești să te bucuri de un desert delicios, dar ușor de preparat, îți prezentăm o rețetă simplă de tort. Blatul pufos în combinație cu crema de cacao va transforma desertul într-unul cu totul special.
- Ingredientul de care nu trebuie să uiți pentru acest desert
- Cea mai simplă rețetă de tort cu cremă de cacao și miez de nucă
Tortul cu cremă de cacao și miez de nucă poate fi varianta ideală, atunci când îți dorești să pregătești un desert simplu, dar delicios și mai ales pe placul familiei. Așa că, în rândurile de mai jos, vei regăsi pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a te bucura de acest desert.
Cea mai simplă rețetă de tort cu cremă de cacao și miez de nucă
Ingrediente pentru blat:
- 10 ouă
- 10 linguri ulei
- 1 1/2 cană făină
- 11/2 cană zahăr
- 1 plic de praf de copt
- 2 plicuri zahăr vanilat
- coajă rasă de lămâie
Ingrediente pentru cremă:
- 1 cană de lapte
- 1 cană zahăr
- 1 pachet unt (250 g)
- 5 linguri cu vârf de cacao
- 200 g nuci prăjite si măcinate
- 1 fiolă esenţă rom
Mod de preparare:
Pentru început, se pregătește blatul, astfel că se separă ouăle, iar albușurile se bat spumă. După ce amestecul s-a întărit, poate fi adăugat zahărul și se amestecă pentru câteva minute.
Înainte de a lăsa albușurile la rece, se adăugă și zahărul vanilat, dar și coaja rasă de lămâie. Următorul pas este de a pregăti gălbenușurile care trebuie amestecate cu puțin ulei.
Ideal este ca amestecul să aibă aceeași consistență ca în cazul maionezei. După ce amestecul este gata, se adăugă un praf de sare și se încoporează cu albușurile. Tot în această etapă se adaugă și praful de copt, care trebuie înainte stins cu puțină zeamă de lămâie.
Următorul pas este de a adăuga făina, iar după blatul poate fi pus la cuptor, pentru 45 de minute, la o temperatură de 180 de grade.
După ce blatul este gata, este bine să îl lași să se răcească complet, ca mai apoi să fie tăiat în trei părți egale.
Între timp, poate fi pregătită crema. Pentru acest pas, ai nevoie de lapte, zahăr și cacao. Se pune laptele la fiert, iar la câteva minute distanță se adăugă celelalte două ingrediente mai sus. Este important că în această etapă, laptele să fie amestecat constant, pentru că există riscul să se prindă.
Cât timp laptele este pe foc, se adăugă și untul care trebuie să fie la temperatura camerei. După ce crema este gata, se lasă pentru câteva minute să se răcească și se adăugă esența de rom, dar și miezul de nucă.
După ce blatul și crema sunt gata, este timpul pentru asamblarea tortului, dar nu înainte de a face un sirop din zahăr, apă și zahăr vanilat. Se însiropează prima felie din blat, se adaugă un strat de cremă și se continuă și cu celalte două felii din blat, iar la final, desertul poate fi ornat cu frișcă.