Rețetă de tort cu pepene galben. Desertul care îți va aduce aminte de copilărie
Publicat pe 08.07.2022 la 14:58 Actualizat pe 08.07.2022 la 14:59
Îți dorești să le pregătești celor dragi un tort delicios, care să fie pe placul tuturor, dar totodată să fie și ușor de realizat? Noi venim cu soluția și îți prezentăm cea mai rapidă rețetă pentru un tort cu pepene galben. De ce ingrediente avem nevoie pentru această delicatesă, dar și care este modul de preparare.
- Cum se pregătește tortul cu pepene galben
- Cea mai simplă și delicioasă rețetă
Te pregătești pentru aniversarea unei persoane ori vrei să le pregătești celor dragi un desert diferit, dar nu mai ai idei și nici nu îți dorești să petreci prea mult timp în bucătărie? Noi venim cu soluția și îți prezentăm cea mai simplă și rapidă rețetă pentru un tort cu pepene galben. De ce ingrediente avem nevoie, dar și care este modul de preparare.
Rețetă de tort cu pepene galben
Ingrediente
- un pepene
- cinci linguri zeamă de lămâie
- 75 g zahăr
- două pliculețe gelatină
- 500 g frișcă
- un blat de tort
Modul de preparare
Pentru început, coacem blatul de tort și îl lăsăm să se răcească. Tăiem pepenele galben în bucăți mici, în punem într-un bol, iar peste adăugăm zeama de lămâie, un praf se sare și zahărul, după care mixăm bine compoziția cu ajutorul unui robot de bucătărie.
Lăsăm 10 minute să se înmoaie, după care punem compoziția într-o cratiță, la foc mediu, și turnăm peste pepene, amestecând cu grijă, cât mai încet. Băgăm totul la frigider și batem frișca.
După ce compoziția de mai sus a început să se închege adăugăm peste frișca. Cu ajutorul unui inel special pentru torturi punem peste amestecul cu pepene și frișcă. Lăsăm tortul la frigider pentru cel puțin trei ore, îl decorăm după bunul plac, iar apoi este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Rețetă tort de citrice cu zmeură și mure. Un desert delicios, fără coacere