Rețetă de vinete la borcan pentru iarnă. Un preparat simplu și gustos
Publicat pe 19.07.2022 la 18:57 Actualizat pe 19.07.2022 la 18:57
Cine nu își dorește să se bucure de legume proaspete în orice sezon al anului, înclusiv în cel rece? Suntem siguri că oricine vrea acest lucru, astfel că astăzi vă dezvăluim cum se prepară vinetele la borcan pentru iarnă. Este un preparat simplu și gustos care o să vă încânte papilele gustative!
- Vinete la borcan pentru iarnă
- Se prepară imediat
Vinete la borcan pentru iarnă
Ai vrea ca gustul intens și inconfundabil al vinetelor să-l ai și la iarnă pe masă?! Acum este foarte simplu, fiindcă tot ceea ce trebuie să faci este să pui vinete la borcan, fiind păstrate foarte bine până când vine sezonul rece. Bineînețeles, necesită și o rețetă, pe care noi am pregătită-o special pentru tine pas cu pas.
Ingrediente:
- 1,5 kg vinete frumoase
- sare specială pentru murături (neiodata)
- puțin ulei de floarea soarelui
Mod de preparare:
Ei bine, într-adevăr, nu orice gospodină alege să conserve vinetele și să le bage la borcan pentru sezonul rece, însă noi îți garantăm că o să fie cel mai consumat preparat culinar din cămara tu cu provizii pentru iarnă.
Să trecem la treabă, astfel că vnetele mari și frumoase se coc cel mai bine pe flacăra deschisă, pe, așezate direct pe ochiul aragazului. După acest proces, miezul vinetelor coapte trebuie să fie alb și frumos. Se lasă în jur de 3 ore la scurs, iar apoi le sărăm ușor cu sare specială pentru murături.
Se pun în borcane, mai mici sau mai mari, până aproape de buza, apoi lovim ușor borcanul de masă și scoatem bulele de aer rămase. Borcanele cu vinete merg la sterilizat în baie de apă, timp de 60 de minute de fierbere, iar apoi pot fi depozitate în cămara cu delicii de iarnă.
CITEȘTE ȘI: Salată de vinete cu ardei și usturoi. Rețeta unui preparat culinar simplu și gustos