Rețetă delicioasă de gogoși de post. Un desert ieftin și ușor de pregătit
Publicat pe 25.03.2023 la 15:29 Actualizat pe 25.03.2023 la 15:29
Ne aflăm în postul Paștelui, iar dacă și tu ai rămas în „pană” de idei și nu știi ce să mai gătești pentru această perioadă a anului, atunci nu-ți face probleme, deoarece noi venim cu soluția și îți prezentăm o rețetă delicioasă de gogoși de post. Este un desert ieftin și ușor de pregătit. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie, dar și care este modul de preparare al acestei rețete!
- Rețetă de gogoși de post
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Rețeta de gogoși de post este una cu adevărat simplă și nu ai nevoie de multe ingrediente pentru ea. Este desertul care îți va încânta papilele gustative în acest weekend. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de o rețetă gustoasă!
Rețetă de gogoși de post
Ingrediente:
-500 gr de faină
-250 ml apă călduță
-25 gr de drojdie proaspătă
-50 ml de ulei
-puțin zahăr vanilinat
-2-3 linguri de zahăr
-2 fiole de esență de vanilie
-1 praf de sare
Mod de preparare:
Drojdia se dizolvă în apă călduță. Într-un bol mai mare se pune făina și mai apoi și sarea. Se adaugă drojdia, esența de vanilie și uleiul. Se toarnă, treptat, apa călduță și se amestecă încontinuu, după care se frământă până se obține un aluat omogen și lipicios, dar care să nu se lipească de mult.
Se acoperă bolul cu un prosop și se lasă aluatul la dospit până în momentul în care își dublează volumul. Se unge masa cu ulei, se pune aluatul acolo și se frământă timp de aproximativ trei minute. Se întinde cu sucitorul și se formează gogoșile, cu ajutorul unui pahar. Se mai lasă la crescut pentru câteva minute.
Se încinge ulei într-o oală și se pun gogoșile pe rând. Se scot gogoșile pe un șervețel, pentru a absorbi uleiul, după care se pudrează cu zahăr vanilinat și sunt gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de ardei umpluți cu ciuperci. Un preparat rapid de post