Rețetă de gogoși glazurate de post. Desertul ideal pentru perioada de dinaintea Paștelui
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 20.03.2023 la 14:06
Actualizat pe 20.03.2023 la 14:06
Gogoșile glazurate de post sunt o idee perfectă atunci când vrei să gătești ceva rapid, delicios și cu puține ingrediente ieftine. Perioada de dinaintea Paștelui este una dificilă din cauza alimentelor interzise, motiv pentru care această rețetă vine în ajutorul tău, ca să îți surprinzi familia și prietenii.
- Rețetă de gogoși glazurate de post
- Ai nevoie de doar câteva ingrediente ieftine
Credincioșii mai au puțin până la sărbătoarea Paștelui, însă suficient timp în care să rămână fără idei pentru ce anume să gătească. Chiar dacă pare greu de crezut, dar în perioada postului poți să te bucuri și de o mulțime de deserturi, dacă știi cum să le gătești. Gogoșile glazurate sunt doar din ingrediente acceptate, iar gustul este magic.
Rețetă de gogoși glazurate de post
Rețeta de gogoși glazurate de post se prepară în doar câteva minute, ai nevoie de câteva ingrediente ieftine și puțin timp la dispoziție. De asemenea, se pot servi chiar și la masa cu cei dragi, deoarece au un gust deosebit, cu care îi vei surprinde pe toți. Iată de ce au nevoie și ce trebuie să faci.
Ingrediente
- 500 grame de făină
- 100 grame margarină
- 1 cub de drojdie
- 300 ml apă minerală
- sare
- coaja de la o lămâie
- 1 lingură de zahăr
- 500 ml ulei de cocos
- 1 plic zahăr vanilat
Ingrediente pentru decor
- 200 grame zahăr
- 100 grame margarină vegetală
- 1 plic de zahăr vanilat
- ciocolată de post
Mod de preparare
Pentru început, va trebui să cerni făina, să o pui într-un bol și să faci o gaură în mijloc. Apoi vei adăuga drojdia, sarea, zahărul vanilat, coaja de lămâie și zahărul. La urmă, torni apa minerală. Toate aceste ingrediente va trebui să le amesteci până când compoziția devine omogenă, iar coca este moale.
Ulterior, topești margarina și o pui în compoziție și frămânți coca, apoi o lași la crescut. După ce a crescut suficient, poți să întinzi aluatul și să faci forme cu gura unui pahar. Între timp, poți să caramelizezi zahărul, iar peste el adaugi margarina și îl fierbi până are consistența unei glazuri.
După ce au crescut suficient gogoșile, trebuie să le prăjești și să le lași să se scurgă de ulei. La urmă poți să le bagi în glazură și să pui deasupra ciocolata de post.
Citește și: Prăjitură cu mere și griș. Rețeta care nici nu ai zice că este de post