Rețetă delicioasă de prăjitură cremoasă cu iaurt pentru sărbatori. Desertul este gata în doar câteva minute
Publicat pe 07.12.2023 la 00:59 Actualizat pe 07.12.2023 la 00:59
Mai sunt doar câteva săptămâni până de sărbători, astfel că gospodinele se gândesc intens ce preparate să gătească și ce să pună pe masă. Dacă ai nevoie de idei de dulciuri, îți prezentăm cea mai delicioasă prăjitură cremoasă cu iaurt și fructe. Iată pașii pe care trebuie să-i urmezi!
- Prăjitură cremoasă cu iaurt și fructe
- Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
Prăjitură cremoasă cu iaurt și fructe se realizează în doar câțiva pași simpli și este extrem de delicioasă pentru întreaga familie. Ai nevoie de doar câteva ingrediente pentru a o pregăti. Iată tot ce trebuie să faci!
Prăjitură cremoasă cu iaurt și fructe
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 8 grame de zahăr vanilat
- 3 gălbenușuri
- o linguriță de praf de copt
- un praf de sare
- 200 grame de făină
- 130 grame de unt
- 80 grame de zahăr
Pentru umplutură:
- 130 grame de zahăr
- 30 grame de făină
- 400 ml smântână
- 200 grame de iaurt
- 8 grame de zahăr vanilat
- 3 albușuri
- un praf de sare
Alte ingrediente:
- fructe proaspete sau compot
- zahăr
Mod de preparare:
Se amestecă făina cu praful de copt, sare, zahărul pudră, dar și cel vanilat pentru aluat. Se adaugă cubulețe de unt rece până când se obține un aluat nisipos. Se pun galbenușurile, iar mai apoi adăugăm aluatul într-o pungă și îl dăm la frigider.
Pentru umplutură se pun iaurtul și smântână într-un castron, iar mai apoi se adaugă făina și zahărul vanilat, iar mai apoi se amestecă bine. Mixăm albușurile și sarea separat până când se obține o spumă tare și se adaugă treptat zahărul, iar mai apoi adăugăm spuma în compoziția de iaurt și amestecăm ușor.
Aluatul se taie în două părți și se recomandă fructe proaspete, după preferințe. Aluatul se adaugă pe fundul unei tăvi tapetate cu hârtie de copt și se pun fructele, iar deasupra crema. Se acoperă cu aluatul rămas și se rupe în bucățele mici. Se dă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 40 de minute. După ce preparatul s-a răcit, se adaugă zahăr pudră. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de prăjitură cu mandarine și nuci. Un desert gustos pentru perioada de post a Crăciunului