Rețetă de prăjitură cu mandarine și nuci. Un desert gustos pentru perioada de post a Crăciunului
Publicat pe 04.12.2023 la 21:54 Actualizat pe 04.12.2023 la 21:54
Este perioada de post a Crăciunului și sigur vreți să vă bucurați și voi de un desert delicios, motiv pentru care v-am pregătit rețeta de prăjitură cu mandarine și nuci. Este un desert gustos și care va reuși să vă încânte papilele gustative. Iată de ce ingrediente aveți nevoie, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de prăjitură cu mandarine și nuci
- De ce ingrediente aveți nevoie
- Care este modul de preparare
Rețeta de prăjitură cu mandarine și nuci este simplu de pregătit și nu aveți nevoie de foarte multe ingrediente pentru ea. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmați pentru a vă bucura de un desert gustos și sănătos!
Rețetă de prăjitură cu mandarine și nuci
Ingrediente:
Pentru aluat:
-2 căni de făină
-1 cană de zahăr
-1 cană de suc de mandarine
-1/2 cană de ulei vegetal
-coaja rasă de la o mandarină
-1 linguriță de praf de copt
-1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu
-un praf de sare
Pentru umplutură:
-1 cană de nuci mărunțite
-1/2 cană de zahăr brun
-1 linguriță de scorțișoară
Mod de preparare:
Într-un castron mare amestecați făina, zahărul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea. Adăugați uleiul vegetal, suc de mandarine și coaja rasă de mandarină. Amestecați bine până obțineți un aluat omogen.
Într-un alt castron amestecați nucile mărunțite, zahărul brun și scorțișoara. Încălziți cuptorul la temperatura de 180 de grade Celsius. Întindeți prima jumătate de aluat într-o tavă de copt unsă sau tapetată cu hârtie de copt. Presărați uniform amestecul de nuci și zahăr brun peste aluatul întins.
Așezați feliile de mandarine pe stratul de nuci și zahăr. Acoperiți umplutura cu cealaltă jumătate de aluat. Puteți împinge ușor marginile pentru a sigila prăjitura.
Coaceți prăjitura de post în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 30-40 de minute sau până când prăjitura este rumenită și trece testul scobitorii. Lăsați prăjitura să se răcească în tavă timp de aproximativ 15 minute, apoi transferați-o pe un suport pentru răcire. După ce s-a răcit complet, tăiați în bucăți și serviți. Poftă bună!
Citește și: Cum să prepari cele mai bune sarmale cu pește. Rețeta pe care o vei găti din nou și din nou