Rețeta dulceață de coji de pepene roșu. Trebuie să o încerci și tu
Publicat pe 07.07.2022 la 18:18 Actualizat pe 07.07.2022 la 18:18
Este perioada anului în care gospodinele profită din plin de prepararea dulcețurilor de sezon. Ei bine, ce ar fi dacă ai încerca și tu o rețetă nouă și anume dulceață de coji de pepene roșu. Este un desert unic, care o să cucerească papilele gustative oricui și este, de asemenea, o rețetă pe care trenuie neapărat să o încerci!
- Cum se pregătește dulceața de coji de pepene roșu
- De ce ingrediente aveți nevoie
Știm că dulceața de căpșuni, vișine, cireșe, caise, dude sau alte fructe nu lipsește din cămara ta, însă acum a venit timpul să încerci un desert nou, care îți va cuceri papilele gustative. Nu, nu se face deloc greu și cu siguranță o să cucerești pe toată lumea cu dulceața de coji de pepene roșu. Cei dragi vor adora acest desert și veți vrea să îl faceți în fiecare an, iar așa nu veți mai fi nevoiți să aruncați cojiile de la pepenele roșu. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și modul de preparare!
Dulceață de coji de pepene roșu - rețetă
Ingrediente:
-1 kg de coji de pepene roșu
-1 kg de zahăr
-1 lămâie tăiată felii
-vanilie
Mod de preparare:
Luați o oală mai groasă, largă, care să ajute la evaporarea licidului. Se pune în oală jumătate din cantitatea de zahăr și 50 ml de apa, apoi se amestecă foarte bine, asta ca să se înmoaie zahărul. Mai adăugaăm puțină apă, doar cât să se înmoaie zahărul și să se topească foarte bine.
Amestecați încontinuu, iar după ce siropul a trecut „proba firului”, adăugați cojile de pepene roșu, vanilia și lămâia. Amestecați foarte bine și adunați spuma formată deasupra. Lăsați la fiert pentru aproximativ 10-15 minute. Adăugați și restul cantității de zahăr și amestecați foarte bine totul.
Ștergeți marginile oalei cu un servețel și lăsați la fiert pentru alte 5 sau 10 minute. Opriți focul, acoperiți oala cu un șervețel și lăsați-o acolo până a doua zi. A doua zi se mai fierbe puțin dulceața, aproximativ 30 de minute.
Citește și: Dulceață de portocale cu lămâie. O rețetă unică, cu un gust inconfundabil