Rețetă Garnitură de orez sârbesc. Un preparat tradițional, ușor de pregătit
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 21.09.2022 la 22:56
Actualizat pe 21.09.2022 la 22:56
Rețetă Garnitură de orez sârbesc. Un preparat tradițional, ușor de pregătit și ușor de digerat. Probabil vă întrebați ce este, de fapt, acest orez sârbesc. Ei bine, este un pilaf de orez cu legume. Poate fi servit ca fel principal, atunci când alegeți să postiți, sau ca garnitură lângă o friptură suculentă.
- Rețetă Garnitură de orez sârbesc
- Un preparat tradițional, ușor de pregătit
Iată ce trebuie să știți înainte de a vă apuca să gătiți acest preparat. Pentru Garnitura de orez sârbesc puteți să folosiți orice tip de orez, dar ar fi de preferat cel cu bob rotund. Puteți să folosiți supă de pui sau de legume, în funcție de gusturile pe care le aveți și, bineînțeles, dacă vă doriți un orez sârbesc de post sau nu. După ce ați adăugat supa de pui, puteți pregăti orezul pe aragaz sau să dați totul la cuptor. De asemenea, puteți să folosiți și roșii din conservă și roșii proaspete, dacă doriți să preparați un orez sârbesc cu roșii.
Rețetă Garnitură de orez sârbesc
Ingrediente:
- 200 gr orez;
- 2 cepe;
- 3 ardei;
- sare, piper;
- pătrunjel;
- 1 morcov;
- bulion;
- ulei;
- sare;
- piper;
Mod de preparare:
Tocați ceapa după care o puneți la călit ușor, în ulei încins.
Puneți apoi ardeii cubulețe, orezul și morcovul tocat și lăsați-le cinci minute pe foc.
Puneți apoi totul într-un vas termorezistent, și acoperiți cu 600 ml apă sau supă de legume și punneți la cuptor.
Se lasă în cuptor, pana când orezul absoarbe tot lichidul și este fiert. La sfârșit puneți într-un recipient puțin bulion pe care îl amestecați cu apa, sare și piper după gust, iar apoi, acest amestec îl turnați peste orez și îș mai lăsați încă cinci minute în cuptor.
Poate fi servit simplu, sau ca garnitură lângă o friptură suculentă.
Citește și: Ingredientul secret pentru cel mai delicios orez cu lapte. Trucul pe care multe gospodine nu îl știu