Ingredientul secret pentru cel mai delicios orez cu lapte. Trucul pe care multe gospodine nu îl știu
Publicat pe 14.09.2022 la 11:55 Actualizat pe 14.09.2022 la 11:55
Vrei să le pregătești celor dragi un desert delicios, dar ai rămas fără idei și îți dorești să îi surprinzi cu o rețetă nouă? Ei bine, noi venim în ajutorul tău și îți prezentăm cum poți să faci cel mai bun orez cu lapte. Gustul va fi unul diferit pentru că trebuie să adaugi un ingredient secret. Puține gospodine știu acest truc.
- Cum poți să faci cel mai delicios orez cu lapte
- Ingredientul secret pe care trebuie să îl adaugi
Multe gospodine folosesc trucuri atunci când vine vorba de gătit. Iată ce ingredient secret trebuie să adaugi dacă vrei să pregătești cel mai delicios orez cu lapte. Pofticioșii vor rămâne surprinși.
Ingredientul secret pentru un orez cu lapte delicios
Deși multe gospodine nu se așteptau, ingredientul pe care trebuie să îl adaugi atunci când gătești orez cu lapte este scorțișoara. Gustul îți va aduce aminte din copilărie.
Ingrediente
- patru căni de lapte;
- o cană de zahăr;
- 3 căni de orez;
- ¼ linguriţă de scorţişoară/ 2 batoane de scorțișoară.
Modul de preparare
Pentru început, punem laptele la fiert pentru aproximativ două minute, după care adăugăm scorțișoara. Punem și zahărul peste compoziție și amestecăm până când se dizolvă. Următorul pas constă în adăugarea celor trei căni de orez.
Lăsăm amestecul la fiert pentru încă șapte minute, dar trebuie să amestecăm în tot acest timp, pentru a nu se lipi de vas. La final, punem peste scorțișoara, iar apoi este gata de servit. Poftă bună!
Trucuri pentru un orez cu lapte gustos
Există câteva trucuri care te vor ajuta atunci când gătești orez cu lapte. Un rol foarte important îl joacă orezul. Trebuie să îl alegi pe cel cu bob rotund. Cu atât mai mult, trebuie să fii atentă la ce cantitate de ingrediente trebuie să folosești, pentru că prea mult lapte poate strica gustul acestui preparat.
Multe gospodine greșesc atunci când vine vorba de modul de fierbere. Orezul trebuie fiert la început în puțină apă, pentru ca boabele să fie mai moi, iar în acest fel va fi dizolvat și amidonul într-o oarecare măsură.
Citește și: Rețetă pentru salată de vinete fără maioneză. Ingredientul secret pentru un gust mai bun