Rețetă pentru salată de vinete fără maioneză. Ingredientul secret pentru un gust mai bun
Publicat pe 13.09.2022 la 13:08 Actualizat pe 13.09.2022 la 13:08
Orice român adoră salata de vinete. Vrei să le pregătești celor dragi o masă delicioasă, dar te-ai plictisit de vechea rețetă? Noi venim cu soluția și îți prezentăm cum poți face o salată de vinete fără maioneză! Pentru un gust mai bun ți-am pregătit și un ingredient secret.
- Salata de vinete fără maioneză
- Ce ingredient secret trebuie să adaugi
Salata de vinete este ușor de făcut, iar toată lumea o adoră. Îți dorești să îi suprinzi pe cei dragi cu ceva diferit? Noi îți prezentăm cea mai simplă și delicioasă rețetă pentru o salată de vinete fără maioneză! Un alt ingredient îi va da un gust delicios.
Rețetă pentru salată de vinete fără maioneză
Când vine vorba de salata de vinete, un rol foarte important îl au ingredientele pe care le folosim. După cum bine știm, maioneza este bogată în calorii, așa că dacă vrei să te bucuri de acest preparat fără să te îngrași trebuie să renunți la ea.
Ingredientul secret pe care trebuie să îl adaugi la salata de vinete este caperele. Iată cât de ușor se prepară salata de vinete pe care o poți mânca fără să te gândești prea mult la kilogramele în plus, potrivit playtech.ro
Deși multe persoane nu știau până acum, acest ingredient este folosit de unele gospodine pentru salata de vinete. Datorită acestuia, preparatul va avea un gust mai delicios decât de obicei, iar pofticioșii vor fi plăcut surprinși de rezultat.
Ingrediente
- o vânătă mare
- o roșie mare
- o jumătate de ceapă
- capere
- ulei de măsline
- o lămâie
- sare
- piper
Pentru început, coacem vinetele și le lăsăm la înmuiat, după care, cu ajutorul unei linguri, le tocăm bine. Pentru urmărtorul pas, punem o roșie în apă clocotită și o lăsăm acolo pentru aproximativ 30 de secunde. Îi curățăm coaja, după care o tăiem în cubulețe și o punem peste vânătă.
Tocăm ceapa mărunt și punem peste ingredientul secret pe care l-am menționat mai sus, caperele. Amestecăm bine toată compoziția, adăugăm două linguri de ulei de măsline, și la final ornăm cu capere, iar apoi este gata de servit.
Citește și: Ingredientul secret pentru cel mai bun piure. Ce trebuie să adaugi după ce au fiert cartofii