Rețeta ideală de plăcinte cu șuncă și cașcaval. Ușor de făcut, delicioase și pline de savoare
![Oana Vacarusi](https://spynews.ro/uploads/modules/authors/oana-vacarusi-1655802359.jpg)
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 16.02.2025 la 10:39
Actualizat pe 16.02.2025 la 10:39
Plăcintele cu șuncă și cașcaval la cuptor sunt o alegere perfectă pentru o masă rapidă și delicioasă. Rețeta este una ușoară, iar rezultatul este absolut savuros. Ai nevoie de doar câteva ingrediente și de foarte puțin timp pentru a face un preparat delicios, plin de savoare.
- Plăcinte cu șuncă și cașcaval la cuptor
- Rețeta rapidă și delicioasă pe care o vei adora
Pentru aluat, poți folosi o foaie gata preparată, sau poți opta pentru o rețetă de aluat de casă. Această rețetă este ideală pentru mic dejun, gustări sau chiar pentru un prânz rapid, dar și pentru o masă festivă. Plăcintele se coc la cuptor până devin aurii și crocante, iar interiorul rămâne moale și plin de savoare.
Rețeta ideală de plăcinte cu șuncă și cașcaval
Ingrediente:
Pentru aluat:
300 g făină
1/2 linguriță de sare
5 g de praf de copt
180 ml lapte fierbinte
3 linguri de ulei
Pentru umplutura:
400 g de cașcaval
150-200 g de șuncă
Mod de preparare:
- amestecă ingredientele și frământă aluatul timp de 3 minute până iese moale, nelipicios.
- împarte aluatul în 4 bucăți,
- formează biluțe și acoperă cu folie de plastic, nu este nevoie să îl lași la crescut.
- întinde bilele cu sucitorul, formează un cerc de 26-28 cm, aranjează umplutura și modelează plăcintele fără să lași aer în interior.
- pune apoi plăcintele pe tava de cuptor așternută cu hârtie de copt.
- unge cu ulei și apoi dă la cuptor la 200•C pentru 20 de minute.
Poftă bună!
Citește și: Cum să pregătești plăcințele fragede cu brânză dulce acasă. Rețeta ușoară, ideală pentru orice ocazie