Rețeta lui Horia Manea de rață pe varză călită cu untură. Cât se lasă pe foc mâncarea pentru a obține un preparat perfect

De Oana Vacarusi.
Publicat pe 20.02.2025 la 09:52
Actualizat pe 20.02.2025 la 11:50
În ediția de astăzi, 20 ianuarie, Horia Manea a pregătit un meniu complet, format dintr-un starter, cașcaval pane, un fel principal, rață pe varză călită cu untură, și un desert, găluște cu prune.
- Rețeta lui Horia Manea de rață pe varză călită cu untură
- Cât se lasă pe foc mâncarea pentru a obține un preparat perfect
Rețeta pentru cașcaval pane:
Cașcaval pane
Cașcaval
Făină
Ouă
Boia dulce
Pesmet
Ulei de floarea soarelui
Sare
Piper
Cașcavalul se trece prin făină, apoi printr-un amestec format din ouă, sare, piper, boia dulce, și, la final, prin pesment. Se pune la prăjit în ulei încins, până devine auriu.
Rețetă pentru rață pe varză călită cu untură
Varză albă
Rață
Ceapă
Morcov
Sare
Piper
Guanciale
Suc de roșii
Apă
Varza tocată se condimentează cu sare. Între timp, se călește guancialele. În sosul rezultat, se adaugă untură de rață. Când s-a încins, se călesc ceapa și morcovul. Apoi, se adaugă și varza, guancilalele, se condimentează cu sare și piper și se amestecă. Se lasă la fiert aproximativ 30 de minute. Varza se mută într-o tavă, se adaugă rața și se introduce la cuptor 15 minute.
Rețetă găluște cu prune
400 ml. apă
150 ml. ulei
250 gr. făină
3 ouă
Prune
Pesmet
Zahăr
Se prăjește pesmetul, până devine auriu. Se adaugă zahărul și se caramelizează împreună. Separat, într-o oală cu apă clocotită, se adaugă făina, se oprește focul și se amestecă energic. Acesta este aluatul opărit. Când s-a răcit, se adaugă ouăle. Se formează găluștele, în inetriorul cărora se adaugă prunele. Se prăjesc. La final, se trec prin pesmet și sunt gata de servit.