Rețeta pentru cel mai bun pilaf. În ce trebuie sa fierbi orezul, de fapt
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 10.01.2023 la 11:51
Actualizat pe 10.01.2023 la 11:51
Pilaful de orez se prepară simplu, dar gustul său este delicios. El poate fi combinat atât cu carne sau cu legume și rezultatul va fi unul bun. Pentru a profita cât mai mult de gustul său, se recomandă a se fierbe în zeama de la supa de pui.
- Rețeta pentru cel mai bun pilaf
- În ce trebuie sa fierbi orezul, de fapt
Pilaful de orez este unul dintre cele mai simple preparate din bucătăria românească. El se gătește în doar câteva minute și nici nu este nevoie de multe ingrediente pentru el. Gospodinele aleg să îl fiarbă, de cele mai multe ori, în apă, dar este greșit.
În ce trebuie să fierbi orezul pentru un gust delicios
Pentru ca pilaful de orez să aibă o textură pufoasă, dar și gustul să fie unul delicios, trebuie să avem grijă în ce va fierbe. Cele mai multe gospodine aleg apa, ca și lichidul principal, dar bucătarii specialiști recomandă altceva.
Dacă îl vei găti în zeama de la supa de pui, gustul va fi puțin diferit. Orezul va avea o textură pufoasă, dar fermă. Aroma se va schimba și va deveni mai gustoasă și pusă în evidență prin acest tip de fierbere, față de apa simplă. Orezul trebuie să fie fiert la foc mic pentru a absorbi lichidul în care se află.
Rețetă simplă de pilaf
Rețeta de mai jos este delicioasă li foarte simplă de preparat. Pe lângă orez, ai nevoie de câteva legume, pui și zeama de la supă. Rezultatul va fi pe placul tuturor pretențioșilor, iar tu te poți bucura de o cină perfectă.
Ingrediente
- 1 pui
- măruntaie de pui (fără ficat)
- 1 ceapă
- 1-2 ardei
- 1 păhărel de untdelemn
- sare
- piper
- boia
- 1 morcov
- 1 ceașcă cu orez
- 2 roșii coapte
- supă de pui
Mod de preparare
Ceapa se spală și se toacă, apoi urmează morcovul dat pe răzătoare, ardeii și carnea în bucățele mici. Într-o tigaie se pune ulei, apoi se va căli ceapa.
Se adaugă carnea peste ceapă, apoi se lasă la foc mic până se rumenește. Orezul se spală în două sau trei ape, apoi se adaugă peste carnea și ceapa din tigaie. Se pun celelalte legume și se condimentează cu sare, piper și boia. Toată compoziția va merge la cuptor la foc mic.
CITEȘTE ȘI: Care este cel mai bun orez pentru sarmale. Puține persoane știu secretul unui preparat delicios