REȚETĂ pentru Paște: Miel delicios în stil turcesc
Publicat pe 20.04.2019 la 11:55 Actualizat pe 20.04.2019 la 11:58
Pentru că tot se apropie Paștele, ți-am pregătit o rețetă delicioasă de miel în stil turcesc, care îi va da pe spate pe cei dragi și care te va ajuta să îi surprinzi la prânz sau cină!
Pentru că tot se apropie Paștele, ți-am pregătit o rețetă delicioasă de miel în stil turcesc, care îi va da pe spate pe cei dragi și care te va ajuta să îi surprinzi la prânz sau cină!
Rețeta de miel în stil turcesc nu este deloc greu de preparat și ai nevoie doar de răbdare, pentru ca totul să iasă ca la carte. Iată de ce ai nevoie pentru a pregăti miel în stil turcesc!
o coastă de miel - 2kg
10 cartofi noi
1 morcov
100 ml ulei măsline
200 gr caș de oaie mai vechi
1 lămâie-zeamă
1 lingură oregano uscat
1 linguriță boia dulce
6 căței usturoi
1 legătură usturoi verde
1 legătură pătrunjel verde
sare
Mod de preparare
Se spală costița și se masează carnea cu un amestec de ulei măsline, suc proaspăt de lămâie, usturoi, boia, sare și oreganao.
Se lasă în acest baiț câteva ore. Dacă ai timp chiar o zi .
Se curată morcovul și se feliază. Cartofii noi se spală, se feliază și se sărează. Se așează carnea în tava tapetată cu hârtie de copt .
Se pun legumele și cașul sfărmat deasupra .
Se stropește cu puțin ulei de măsline și se aduga usturoiul verde mărunțit .
Procedura prevede să fie impachetatare ermetică cu hârtie . Eu n-am reușit 100% așa că am împachetat suplimentar și în folie de aluminiu .
Dați tava la cuptor 90 minute după care despachetați cu grijă i mai lăsați 30 minute să se rumenească .
Serviți mielul cu mult pătrunjel verde presărat deasupra.
R.D.