Un desert delicios. Rețeta cea mai simplă pentru prăjitura Snickers
Publicat pe 19.04.2019 la 19:15 Actualizat pe 19.04.2019 la 19:14
Vrei să-i impresionezi pe cei dragi cu ceva bun și nu ai nicio idee? Nu-i nimic, căci îți venim în ajutor cu cea mai delicioasă rețetă de prăjitură Snickers, extrem de ușor de preparat și pentru care nu ai nevoie deloc de un buget prea mare.
Vrei să-i impresionezi pe cei dragi cu ceva bun și nu ai nicio idee? Nu-i nimic, căci îți venim în ajutor cu cea mai delicioasă rețetă de prăjitură Snickers, extrem de ușor de preparat și pentru care nu ai nevoie deloc de un buget prea mare.
Rețeta prăjiturii Snickers nu este deloc complicată și ai nevoie doar de câteva ingrediente simple, pe care le cumperi cu bani puțini și cu ajutorul cărora pregătești un desert pe cinste!
Ingrediente:
8 linguri de zahăr
250 gr nucă măcinată
4 linguri făină
8 albușuri
Glazură 1 ciocolată albă :
2 linguri ulei
250 gr ciocolată albă
Cremă caramel:
12 linguri zahăr
250 gr unt
250 gr alune crude, nesărate
8 gălbenușuri
Glazură 2 ciocolată amăruie:
2 linguri ulei
250 gr ciocolată amăruie
Mod de preparare:
Blatul se face extrem de simplu! Tot ce trebuie să faci este să bați albușurile până ce devin spumă densă, la care adaugi și un praf mic de sare. De asemenea, pe măsură ce bați albușurile, adaugi treptat zahărul, în timp ce acesta începe să se topească. Se amestecă totul cu nuca măcinată și cu praful de copt, iar compoziția se toarnă într-o tavă în care se pune hârtie de copt și un pic de ulei.
Se dă la cuptor pentru 30 de minute, timp în care te poți apuca de glazura de ciocolată! Aceasta se obține ușor, căci ciocolata se topește la aburi, iar după ce s-a răcit blatul, turnăm ciocolata peste. Dăm tava la frigider pentru cel puțin jumătate de oră până ce stratul de ciocolată s-a întărit.
Crema caramel se face la fel de simplu! Se pun 8 linguri de zahăr la topit, amestecând permenent, după care se adaugă untul și se lasă la foc mic până la înglobarea completă. Gălbenușurile se amestecă cu zahărul rămas și se pune întreaga compoziție peste amestecul de zahăr și unt.
Lăsăm totul la răcit, apoi se toarnă peste glazura de ciocolată albă. La final, glazură de ciocolată neagră se prepară la fel că și glazură de ciocolată albă și se toarnă peste caramel. Se lasă la răcit, pentru ca totul să se întărească, după care se servește!
R.D.